05:13:36 22.02.2018
Stiri

Ghimpu spune că ar mai putea PIERDE DEPUTAȚI și îl acuză pe Plahotniuc de plecările parlamentarilor din PL: „Ori terminăm cu toate acestea, ori organizăm o REVOLUȚIE”

Politică 22.09.2017 13:20 Vizualizări1084 Autor: Ziarul National
Ghimpu spune că ar mai putea PIERDE DEPUTAȚI și îl acuză pe Plahotniuc de plecările parlamentarilor din PL: „Ori terminăm cu toate acestea, ori organizăm o REVOLUȚIE” captură privesc.eu

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, consideră că deputații Iurie Dârda și Oleg Ogor au părăsit fracțiunea și formațiunea grație căreia au ajuns în Parlament la presiunile care ar fi fost făcute de președintele Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc.

„Vedeți că anterior au plecat doi deputați din PL (Vladimir Cernat și Artur Gutium n.r.), iar acum alți doi parlamentari (Iurie Dârda și Oleg Ogor n.r.). E bâta organelor de drept asupra lor. Se dau cu capetele de asfalt cei cu afaceri. Unde mergem noi? Partenerii europeni cunosc tot ce se întâmplă aici”, a declarat Mihai Ghimpu astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: S-a „SPART” Partidul Liberal. Încă un deputat PĂRĂSEȘTE formațiunea condusă de Ghimpu

Acesta menționează că cei doi deputați care au părăsit ieri fracțiunea și partidul ar fi fost constrânși să plece din PL. „Măcar cunoașteți cine sunt cei doi? Nici lumea nu-i cunoaște. Nu au deschis niciodată gura la ședințele biroului și nici în Parlament. Aceasta e dovada că asupra lor e bâta lui Plahotniuc și au scris ce au scris sub presiune. Mă tem că cei care au plecat au fost cu Ghimpu, acum sunt cu Plahotniuc, iar după alegeri vor rămâne pe drumuri. Eu nu-i condamn, pentru că știu ce înseamnă bâta lui Plahotniuc”, a subliniat liderul PL, care a rămas cu nouă deputați din 13 câți au acces în Parlament după alegerile din 2014.

Mihai Ghimpu recunoaște că ar mai putea să piardă deputați, mai ales că unii dintre ei au venit și l-au informat despre asta. „Această mașinărie este împotriva mea pentru că promovez Unirea cu România. Asta e mașinăria rusească de a distruge liderii mișcării naționale. Au băgat frica în toți ca să se teamă de „îngerul” care e cel mai frumos și cel mai deștept. Am și alții cărora li s-a promis mare și sarea ca să părăsească fracțiunea. Sper că domnul Ogor va fi ultimul”, a adăugat acesta.


Citește și: Un deputat a anunțat în Parlament că părăsește fracțiunea Partidului Liberal: „Din păcate, PL se pare că este deja la final de drum...”

În alt context, Ghimpu s-a referit și la cel de-al doilea dosar care i-a fost deschis lui Dorin Chirtoacă. Potrivit lui, dosarul în care lui Dorin Chirtoacă i se impută că ar fi prejudiciat bugetul cu 69 de milioane de lei e cel la care s-a referit Vlad Filat în ziua în care a spus că „primarul general are 600 de dosare penale”.

„Acum toți flutură cu asta că Dorin Chirtoacă ar prejudiciat statul cu 69 de milioane de lei. Dar nu se spune că, în 2005, o lege a obligat Primăria să acorde spații locative pentru polițiști, procurori și judecători. Astfel, în 2007, atunci când Dorin Chirtoacă a fost ales primar, s-a pomenit cu o avalanșă de cereri din partea polițiștilor, procurorilor și judecătorilor care pretindeau spațiu locativ. Consiliul Municipal i-a dat dreptul să cheltuiască 160 de milioane de lei pentru asta, dar Dorin Chirtoacă a reușit pe cale amiabilă să rezolve această problemă cu 69 de milioane de lei. Astfel, au fost deblocate conturile Primăriei. Dacă sunt 600 de cereri de apartamente, atunci sunt necesare peste 600 de milioane de lei. Statul deja pierduse 100 de milioane de lei pentru neexecutarea hotărârilor judecătorești în această privință. Dacă Dorin Chirtoacă nu soluționa problema pe cale amiabilă, atunci vă dați seama ce prejudicii urmau să fie achitate?”, a relatat Ghimpu.

Astfel, potrivit liberalului, dosarele lui Chirtoacă sunt politice. „E strigător la cer atunci când, pentru a compromite PL, se inventează dosare penale. Vă dau un exemplu. Un procuror-șef care se ocupă cu combaterea corupției și care-l învinuiește pe Dorin Chirtoacă a primit un apartament pe strada Cuza-Vodă. Acesta nu vrea să recepționeze acest apartament, iar locuința este ținută sub sechestru. În același timp, acest procuror a primit 300 de mii de lei din partea Primăriei. Așa nu merge. Ori terminăm cu toate acestea, ori organizăm o revoluție. Altfel nu terminăm”, a conchis Ghimpu.

Cei vizați de Mihai Ghimpu nu au venit, deocamdată, cu o reacție la acuzațiile aduse de liberal.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md