17:16:32 18.07.2018
 
Stiri

GALERIE FOTO // Această insulă din paradis te va ucide în CINCI minute. Mulți au murit aici în chinuri

Reportaj 27.09.2017 09:02 Vizualizări4094 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // Această insulă din paradis te va ucide în CINCI minute. Mulți au murit aici în chinuri Sursa: realitatea.net

O superbă insulă tropicală cu plaje neatinse, junglă virgină şi ape limpezi. Însă toţi oamenii se feresc de ea cu orice preţ.

La prima vedere, frumoasa insulă Ilha da Queimada Grande situată în Atlantic la circa 144 kilometri de zona costieră a oraşului Sao Paulo din Brazilia, pare încă un colţ paradisiac. Însă toţi brazilienii se feresc de ea cu orice preţ. Motivul? Insula este literalmente ticsită cu şerpi veninoşi deosebit de periculoşi. Cercetătorii şi autorităţile estimează că pe insulă trăiesc între 2.000-4000 exemplare de vipere vârf de lance aurii, specie extrem de mortală. Motiv suficient ca acest colţ de paradis tropical să deţină titlul de cea mai periculoasă insulă din lume.

Mulţi oameni, ajunşi aici să culeagă banane sau să exploreze insula au murit în adevărate bălţi de sânge, cu trupul presărat de muşcături. Între anii 1909-1920, câţiva oameni au muncit şi locuit aici, cu scopul de a lucra la farul de pe insulă. Însă conform datelor, ultimul lucrător a murit alături de toţi membrii familiei sale, după ce mai multe vipere alungate de o furtună s-au adăpostit în casa omului, după ce în prealabil au intrat pe geamul lăsat deschis.

Cu toate că mulţi localnici care vor să-i impresioneze pe turişti, afirmă că şerpii respectivi au fost aduşi intenţionat pe insulă de către piraţii care şi-au îngropat comorile şi au vrut astfel să ţină oamenii departe de ele, adevărul este cu totul altul.

Cele 2.000-4.000 de vipere vârf de lance aurii care trăiesc în prezent pe suprafaţa de doar 43 de hectare a insulei au evoluat aici timp de mii de ani fără nicio intervenţie omenească.

Acum circa 11.000 de ani, nivelul oceanelor a crescut atât de mult încât a izolat insula de restul continentului sud-american, şi odată cu ea, creşterea apelor i-a izolat şi pe şerpii de aici care au continuat să evolueze adaptându-se la mediul specific din insulă şi devenind astfel o specie distinctă în genul viperelor vârf de lance. Viperele de aici nu au nicun fel de prădător natural, fapt care le-a permis să se înmulţească nestingherite până la capacitatea maximă a habitatului lor.

Pentru a se hrăni, şerpii se bazează pe păsările marine care poposesc pe insulă pentru a cuibări sau în timpul migraţiilor. Deoarece viperele vârf de lance aurii nu-şi pot urmări păsările muşcate care pot zbura şi muri departe de ele, aceste vipere au dezvoltat în timp un venin extrem de puternic, de cinci ori mai toxic decât veninul celorlalţi şerpi din genul Bothrops de pe continent, care sunt printre altele cei mai agresivi şerpi veninoşi din America de Sud, căci conform autorităţilor braziliene, circa 90% dintre victimele muşcate anual aici, au fost muşcate de un şarpe Bothrops.

Din cauza acestui pericol iminent, autorităţile braziliene controlează strict vizitele făcute pe Ilha da Queimada Grande. Şi chiar fără interdicţiile guvernamentale, insula nu va deveni prea curând o destinaţie turistică de top în pofida cadrului său natural intact. Aici este o concentrare atât de mare de şerpi, încât pe fiecare metru pătrat de teren foşgăiesc cam 4-5 vipere. O singură muşcătură poate ucide orice om, şi chiar dacă victimele sunt tratate în timp util, există cam 3-5% „şanse” ca acestea să moară. În rest, muşcătura viperelor aurii de aici provoacă insuficienţa renală, necrozarea ţesutului muscular, hemoragie cerebrală şi hemoragie intestinală.

Conform legislaţiei braziliene, orice echipă de oameni care ajunge aici, trebuie neapărat să fie însoţită de cadre medicale şi medicamente antivenin. Marina militară braziliană poposeşte aici anual pentru verificarea instalaţiei electrice a farului, care din anul 1920 funcţionează automat tocmai pentru a se împiedica şi alte victime umane.Sursa: realitatea.net

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md