20:27:01 26.02.2020
 
Stiri

Urzeala arahnidelor // Păianjenii au luat cu asalt o insulă din Grecia

Știri 26.09.2018 07:30 Vizualizări1106 Autor: Ziarul National
Urzeala arahnidelor // Păianjenii au luat cu asalt o insulă din Grecia sursa: google.ro


O specie de păianjeni a luat în stăpânire o porțiune de 300 de metri dintr-o insulă grecească.

Cine se teme de păianjeni n-ar trebui să calce în orașul grec Aitoliko. O pânză de păianjen imensă a acoperit tot ce se află pe o suprafață de 300 de metri din această insulă situată în vestul Greciei - copaci, arbuști, indicatoare rutiere, tot ce se află pe țărm a fost acoperit de pânza țesută de păianjenii din genul Tetragnatha care include sute de specii de arahnide.

Acești păianjeni trăiesc în multe zone ale globului, inclusiv în Europa și în Statele Unite, și de obicei își întind pânzele în apropierea apei. Unele specii pot chiar să meargă pe suprafața apei, notează Science Alert.

Din fericire, pânza imensă este un fenomen obișnuit și nu prezintă vreun pericol. „Acești păianjeni nu sunt periculoși și nu provoacă nicio daună florei. Păianjenii se vor bucura de petrecerea lor, apoi vor muri”, a explicat Maria Chatzaki, specialistă în biologie moleculară la Universitatea Democritus din Grecia, pentru site-ul Newsit. Ea a adăugat că nu este prima oară când acest eveniment este observat, acesta putându-se repeta la interval de câțiva ani.

Un fenomen similar a fost raportat în 2015 în Dallas, Texas, unde pânza țesută de păianjenii Tetragnatha a acoperit o suprafață mai mare decât cea a unui teren de fotbal, scrie Science Alert.

De ce țes păianjenii această pânză uriașă? Maria Chatzaki consideră că explicația este o combinație de sincronizare și oportunism: „Se întâmplă când un animal găsește condițiile potrivite - iar păianjenii apreciază vremea bună, hrana abundentă, șansele de a-și găsi perechea și de a petrece. Cine îi poate învinovăți pentru asta?”, a spus cercetătoarea.

De fapt, localnicii ar trebui să fie mulțumiți de apariția păianjenilor, pentru că printre insectele pe care aceștia le devorează se numără țânțarii care cotropiseră zona. „Păianjenii se bucură de aceste condiții avantajoase și dau un fel de petrecere. Se cuplează, se reproduc și asigură noua generație”, a explicat Chatzaki prezența pânzei uriașe.

Locuitorii orașului nu cunosc, probabil, aceste detalii, dar măcar au un decor de Halloween natural, notează site-ul citat.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md