22:34:55 27.05.2024
Stiri

O metodă de relaxare sau o formă de auto-tortură?

Știri 30.07.2018 10:20 Vizualizări1646 Autor: Ziarul National
O metodă de relaxare sau o formă de auto-tortură? sursa: tabu.ro


Dacă masajul clasic nu ți se mai pare deloc atractiv, te invităm să încerci o nouă tehnică foarte populară în centrele spa din străinătate: masajul cu șerpi. Mai multe saloane și centre spa din Europa și America au importat această tehnică de masaj întâlnită prin Indonezia şi alte locuri exotice.

Încă din antichitate, șerpii sunt asociaţi cu vindecarea. Şerpii inofensivi erau lăsaţi să se plimbe liberi printre bolnavi, în templele greceşti şi romane, pentru că se credea că ajută la vindecare. De aceea, multe centre spa folosesc șerpi neveninoși, cum sunt boa și pitonii. Aceștia sunt adevărați maeștri în arta masajului și provoacă senzații de neuitat atunci când se află pe pielea clientului. Să nu uităm însă și de beneficiile pe care le aduce sănătății.

Masajul cu șerpi tonifică și stimulează nervul vag, care eliberează endorfinele și oxitocina, hormonii care dau o stare de bine. Se mai crede că masajele cu șerpi reduc tensiunea arterială și anxietatea și îmbunătățesc fluxul sanguin reducând astfel apariția bolilor cardiace.

De asemenea, șerpii nu doar oferă un masaj intens, pe care un terapeut nu l-ar putea realiza, dar provoacă și un val de adrenalină, declanșat de frică, care ar putea ajuta la stimularea metabolismului. Pentru masarea zonelor mari se folosesc reptile mai mari, în vreme ce șerpii mici sunt folosiți pentru masarea feței sau a brațelor.

Sursa: tabu.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md