05:52:04 14.07.2024
Stiri

FRĂMÂNTĂRILE lui Iurie Leancă în legătură cu Sturza. Vrea să dezlege MISTERUL

Politică 22.12.2015 09:49 Vizualizări3060 Autor: Ziarul National
FRĂMÂNTĂRILE lui Iurie Leancă în legătură cu Sturza. Vrea să dezlege MISTERUL


Deputatul Iurie Leancă este nemulțumit de faptul că președintele Nicolae Timofti l-a desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru pe Ion Sturza, în condițiile în care nu o fost constituită o majoritate parlamentară de cel puțin 51 de deputați.

Fostul prim-ministru nu știe deocamdată dacă dânsul și cei doi deputați din grupul său își vor da votul pentru Ion Sturza, dar a dat asigurări că va accepta să aibă discuție cu premierul desemnat.

„După consultările de astăzi cu dl președinte Nicolae Timofti, am mers la sediul partidului, unde ne-am consultat cu colegii în privința candidaturii dlui Ion Sturza la funcția de prim-ministru. Urmează să vedem dacă candidatul va manifesta interes pentru a ne convinge că este un candidat potrivit pentru această funcție, că are soluții sistemice pentru provocările multiple cu care se confruntă R. Moldova și dacă, dincolo de toate, are sau nu are soluții, are și capacitățile și instrumentele necesare de a transpune în viață aceste priorități”, a menționat Leancă.

De asemenea, Iurie Leancă vrea să dezlege un mister în cadrul discuțiilor pe care le va avea cu Ion Sturza. „Aș fi fost foarte curios să aflu de la dl Sturza care au fost sursele lui de informare atunci când, vinerea trecută, a vorbit despre faptul că, din partea PDM, președintele Timofti mă va înainta pe mine. De asemenea, ar fi fost bine ca să avem mai întâi majoritate, dar s-a întâmplat totul foarte moldovenește. În situația de față, nu avem altă opțiune și dorim să vedem cu ce se vor termina aceste discuții”, a conchis politicianul.

În ultima perioadă, s-au discutat mai multe candidaturi care urmau să fie desemnate pentru funcția de premier. Printre acestea s-au numărat candidaturile lui Vladimir Plahotniuc, Iurie Leancă și Ion Sturza. După opt săptămâni de la demiterea Guvernului Streleț, perioadă în care partidele parlamentare nu au reușit să formeze o majoritate parlamentară, președintele Nicolae Timofti a făcut uz de dreptul său constituțional și l-a desemnat pe Ion Sturza să formeze Cabinetul de miniștri.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md