12:30:05 20.11.2019
 
Stiri

Fracțiunea Partidul „ȘOR” susține că majoritatea parlamentară PSRM - „ACUM” îi „încalcă drepturile”: „Sunt ignorate și încălcate drepturile a peste 117 mii de alegători”

Alegeri 2018 25.06.2019 11:03 Vizualizări2892 Autor: Ziarul National
Fracțiunea Partidul „ȘOR” susține că majoritatea parlamentară PSRM - „ACUM” îi „încalcă drepturile”: „Sunt ignorate și încălcate drepturile a peste 117 mii de alegători”

„Majoritatea parlamentară continuă politica sa de haos și ilegalități, care a început chiar odată cu formarea noii puteri. Una dintre principalele ținte ale represiunilor și atacurilor este fracțiunea de opoziție Partidul „ȘOR”. Deputații noștri nici nu au fost invitați la ședința plenară din 8 iunie, la care noua majoritate parlamentară, în regim de pompieri, a numit noua putere”, se arată într-o declarație a partidului condus de Ilan Șor și care are șapte deputați în Legislativ.

Potrivit Partidului „ȘOR”, toate ședințele care au urmat după 8 iunie ar fi fost convocate cu „încălcări grave” ale Regulamentului Parlamentului, fără respectarea termenului necesar pentru informarea deputaților despre ordinea de zi.

„Mai mult ca atât, sunt încălcate flagrant drepturile fracțiunilor de a delega reprezentanții săi în organele de lucru ale Parlamentului. Majoritatea parlamentară face orice pentru a crea la maxim condiții cât mai neconfortabile pentru opoziție. Fracțiunea Partidului „ȘOR” este practic exclusă din activitatea parlamentară normală. Sunt ignorate și încălcate drepturile a peste 117 mii de alegători pe care deputați fracțiunii Partidul „ȘOR” îi reprezintă în legislativ”.

De asemenea, formațiunea parlamentară crede că „haosul și fărădelegile comise în Parlament și din administrația publică centrală se transpun în toate sferele vieții și, de facto, aprofundează criza politică provocată de politicieni iresponsabili”.

„În aceste condiții, deputații noștri poartă un dialog activ și consultări atât în interiorul partidului cu liderii teritoriali, dar și cu simpli cetățeni – alegători din toate colțurile țării, pentru a elabora o poziție oficială a partidului. În prezent, aceste consultări sunt la etapa finală, iar rezultatele lor vor fi luate în calcul la elaborarea poziției partidului și fracțiunii privind acțiunile sale ulterioare.

Înainte de a ne decide poziția, având în vedere consultările menționate, dar și atrăgând atenția la situația creată și presingul agresiv al majorității parlamentare, fracțiunea Partidului „ȘOR” intenționează să desfășoare o ședință extinsă a fracțiunii, în următoarele zile, cu participarea reprezentanților conducerii Partidului „ȘOR”, la care va fi elaborată decizia privind tactica și strategia fracțiunii, inclusiv forma de activitate în organul Legislativ suprem, precum și formele de apărare a drepturilor deputaților noștri, și ale celor câteva zeci de mii de membri de partid și celor peste 117 mii de alegători”, se mai arată în declarația fracțiunii „Partidului „ȘOR”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.11.2019 09:18 Nicolae Negru Misterul demisiei Maiei Sandu sau po...

15.11.2019 09:13 Nicolae Negru Tătucul Dodon, Maia Sandu și iluziile...

11.11.2019 09:10 Nicolae Negru Iohannis sau Dăncilă? Riscurile turul...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
SONDAJ // Care este soluția cea mai bună pentru R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md