07:51:50 24.05.2024
Stiri

FOTO // DRRM din cadrul Guvernului României a alocat o sumă-RECORD de 60 de MILIOANE de lei pentru finanțarea unor proiecte în R. Moldova. Beneficiarii au semnat CONTRACTELE de finanțare la sediul Ambasadei României din Chișinău

Actualitate 06.06.2023 14:43 Vizualizări1645 Autor: Ziarul National
FOTO // DRRM din cadrul Guvernului României a alocat o sumă-RECORD de 60 de MILIOANE de lei pentru finanțarea unor proiecte în R. Moldova. Beneficiarii au semnat CONTRACTELE de finanțare la sediul Ambasadei României din Chișinău


Reprezentanții instituțiilor și asociațiilor din R. Moldova, care vor implementa în anul curent proiecte finanțate de Guvernul României prin intermediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), au semnat astăzi contractele de finanțare.

Ceremonia a avut loc la sediul Ambasadei României în R. Moldova, în prezența secretarului de stat al DRRM, Adrian Dupu, și a Ambasadorului Cristian-Leon Țurcanu.

Potrivit șefului DRRM, Adrian Dupu, suma totală acordată proiectelor finanțate în acest an este de aproximativ 60 milioane de lei moldovenești și acoperă domenii precum educație, cultură, masa-media, spiritualitate și societate civilă.


Oficialul din Guvernul României a declarat că pentru anul acesta a reușit să obțină cel mai mare buget pentru DRRM de la crearea instituției.„N-a fost niciodată o sumă atât de mare destinată proiectelor în R. Moldova pe misiunea pe care o are DRRM-ul. Ne bucurăm foarte mult pentru deschiderea pe care o are prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, că a înțeles nevoia pe care o avem de a desfășura cât mai multe proiecte care să ducă la consolidarea comunității”, a declarat anterior Adrian Dupu.


Amintim că DRRM sprijină cetățenii din R. Moldova prin acordarea de finanțări nerambursabile și alte mijloace de sprijin financiar, în limita bugetului alocat, cu respectarea principiilor liberei concurențe, eficacității utilizării fondurilor publice, transparenței și a tratamentului egal.

Ziarul NAȚIONAL este unul dintre beneficiarii finanțărilor oferite de DRRM și în anul 2023.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md