08:08:05 19.09.2019
 
Stiri

FMI a aprobat cel de-al doilea RAPORT de evaluare și va acorda R. Moldova o nouă tranșă de 22,2 milioane de dolari

Economie 21.12.2017 11:20 Vizualizări1298 Autor: Ziarul National
FMI a aprobat cel de-al doilea RAPORT de evaluare și va acorda R. Moldova o nouă tranșă de 22,2 milioane de dolari

Consiliul de directori al Fondului Monetar Internațional a aprobat cel de-al doilea raport de evaluare al Acordului cu R. Moldova. „Urmare a evaluării progresului înregistrat în realizarea angajamentelor asumate, republica noastră va primi din partea FMI o nouă tranșă, de aproximativ 22,2 milioane de dolari SUA”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, Consiliul de directori a apreciat stabilitatea macroeconomică și financiară din R. Moldova, dar și rezultatele obținute în implementarea Programului de țară cu FMI. De asemenea, oficialii de la FMI au menţionat succesul autorităților în reducerea inflației şi au constatat că bugetul de stat pentru anul 2018 și cadrul fiscal pe termen mediu promovat de Guvern permit sporirea investițiilor publice și a cheltuielilor sociale.

Totodată, Consiliul de directori al FMI au încurajat continuarea reformelor structurale în R. Moldova, inclusiv în domeniul financiar-bancar, consolidarea sustenabilității fiscale și a eficienței politicii monetare, precum și a acțiunilor orientate spre îmbunătățirea administrației publice și a climatului de afaceri din țara noastră.

Raportul a fost realizat de către echipa de experți ai FMI, condusă de Ben Kelmanson, care în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie 2017 s-a aflat la Chișinău într-o misiune de evaluare a Programului de țară al R. Moldova cu FMI.

La 7 noiembrie 2016, Consiliul de directori al FMI a aprobat un Program pe trei ani cu R. Moldova. Suportul financiar de aproximativ 183,1 milioane de dolari SUA este acordat țării noastre în tranșe și vine să susțină reformele promovate de Guvern.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Andrei 21.12.2017 11:55

Deci totusi rezuta ca Republica Moldova a reusit sa-si recistige increderea partenerilor externi, ceea ce parea aproape imposibil inca anul trecut.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md