15:31:02 18.01.2022
Stiri

Explicaţiile PAS cu privire la excluderea lui Grigore Cobzac şi Marcel Petruşan din partid: "Toate încercările de a soluţiona amiabil situaţia au EŞUAT"

Partide/Comunicate 01.02.2020 14:06 Vizualizări1992 Autor: Ziarul National
Explicaţiile PAS cu privire la excluderea lui Grigore Cobzac şi Marcel Petruşan din partid:


Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) susţine că s-au depus eforturi pentru a soluţiona amiabil conflictul dintre Organizaţia Teritorială Hânceşti şi cea oraşenească, însă Grigore Cobzac şi Marcel Petruşan nu au vrut să ţină cont de încălcările statutate şi din acest motiv au fost excluşi din formaţiunea condusă de Maia Sandu.

Citeşte şi: Şeful PAS de la Hânceşti a fost dat afară din partidul Maiei Sandu. A fost anunţat prin e-mail: "Se creează impresia că cei de la centru au pornit un proces de "curățare" a oamenilor cu voce"

Acest conflict a apărut după ce OT Hânceşti PAS a evitat să sprijine candidatura lui Grigore Cobzac la funcţia de deputat în circumscripţia nr. 38. În acelaşi timp, organizaţia orăşenească, în frunte cu Petruşan a anunţat că nu o va sprijini pe Olesea Stamate, ci pe Cobzac, care a decis să fie candidat independent.

Citeşte şi: Maia Sandu îi cere unui membru PAS să se RETRAGĂ din cursa electorală pentru circumscripția nr. 38, în favoarea unui candidat care NU face parte din partidul său

PAS explică de ce au fost excluşi cei doi membri prin intermediul unui comunicat de presă plin de articole din statutul formaţiunii.

Citește și: Probleme pentru PAS la Hânceşti. Organizaţia locală a formaţiunii Maiei Sandu NU o va sprijini pe Olesea Stamate la alegerile parlamentare noi din circumscripţia nr. 38

"Având în vedere încălcarea deciziei Consiliului Politic Național din 18 ianuarie 2020 "Cu privire la înaintarea candidatului la funcția de deputat în Parlament în circumscripția uninominală or.Hâncești, nr.38”, astfel fiind încălcate prevederile art.57 alin.(5) din Statutul PAS, și în temeiul art.66 alin.(2) lit.j) din Statutul PAS, Biroul Permanent Național PAS la ședința din joi, 30 ianuarie 2020 cu majoritate de voturi a decis excluderea din rândul membrilor PAS a domnilor Grigore Cobzac și Marcel Petrușan.

Citeşte şi: Grigore Cobzac a fost dat afară din PAS. Acesta nu exclude că vor fi plecări în masă din organizaţia orăşenească a partidului Maiei Sandu

Decizia survine după ce toate încercările de a soluționa amiabil situația încălcării Statutului PAS de către domnii Grigore Cobzac și Marcel Petrușan au eșuat", se arată în comunicat.

De menţionat că Grigore Cobzac a fost somat să se retragă din cursa electorală, dar dânsul a afirmat că nu renunţă şi ar prefera să fie sprijinit şi de PPDA, după ce PUN și-a anunţat deja susținerea pentru candidatura sa.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
12.07.2021 09:10 6229 Nicolae Negru // Un PAS istoric?
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md