14:44:00 11.07.2020
 
Stiri

Ex-premierul Sturza, despre „rezultatele negocierilor nocturne din BECIURILE de la Condrița și garsoniera de la Buiucani”: „Funcțiile de procuror general și adjunct vor fi ocupate prin rotație, pe o perioadă de 6 luni, de Gribincea și Stoianoglo”

Politică 08.11.2019 09:41 Vizualizări2517 Autor: Ziarul National
Ex-premierul Sturza, despre „rezultatele negocierilor nocturne din BECIURILE de la Condrița și garsoniera de la Buiucani”: „Funcțiile de procuror general și adjunct vor fi ocupate prin rotație, pe o perioadă de 6 luni, de Gribincea și Stoianoglo” jc.md


Fostul premier Ion Sturza comentează ironic acuzațiile reciproce pe care și le aduc partenerii de coaliție PSRM și Blocul „ACUM”.

Acesta sugerează că, pentru a împăca cele două tabere, trebuie de ajuns la unele compromisuri, pe care le enumeră într-o postare pe Facebook.

„Rezultatele negocierilor nocturne din beciurile de la Condrița și din garsoniera de la Buiucani:

1. Funcțiile de procuror general și prim-adjunct vor fi ocupate prin rotație, pe o perioadă de 6 luni, de domnii Gribincea și Stoianoglo.

Ambii au fost declarați apți profesional și integri.

2. Prioritatea domnilor Gribincea și Stoianoglo va fi investigarea dosarelor de rezonanță: uzurparea puterii în stat, furtul miliardelor, concesionarea aeroportului, privatizările ilicite, inclusiv „Air Moldova”, gestionarea frauduloasă a averii de stat (Moldtelecom, Calea Ferată, Metalferos etc.). În termen de 10 zile se va prezenta un plan concret de acțiuni.

3. Se vor face demersurile necesare pentru aducerea în țară a domnilor Plahotniuc și Șor, actualmente investigați pentru crime grave împotriva poporului.

4. Se va legifera independența procesuală a procurorului de caz.

5. Toate numirile importante din nomenclatura Președinției, Parlamentului și Guvernului (lista începe cu CACAVM), cu excepția celor politice, se vor face pe criterii de profesionalism și integritate, prin consens, respectându-se paritatea de opinii și mecanismul utilizat la alegerea procurorului general. Criteriile și mecanismele de implementare urmează să fie stabilite de comun acord.

6. Se revine la formatul săptămânal de discuții pe temele majore în coaliție și la nivel instituțional.

7. Se declară stare de urgență în sectorul energetic pentru a evita o întrerupere de livrare de gaz către populație pe timp de iarnă.

8. Soluționarea conflictului transnistrean nu este o prioritate de moment. Se vor face demersuri de a păstra statu-quoul actual și un regim de securitate solid.

9. Se vor depune eforturi diplomatice pentru a organiza o vizită a domnului Dodon la București și a doamnei Sandu la Moscova.

10. În perioada activității coaliției, mijloacele de informare în masă afiliate politic părților vor fi monitorizate de un consiliu independent, altul decat CACAVM.

11. Se vor limita în măsura posibilităților atacurile și criticile nefondate la adresa partenerilor de coaliție.

12. PSRM nu înaintează moțiune de încredere a guvernului și nu susține alte moțiuni pe perioada mandatului.

13. Guvernul anulează decizia de asumare a răspunderii pe tema legilor justiției.

14. Toate inițiativele cu privire la legile justiției trebuie să respecte Constituția, angajamentele internaționale și bunul-simt. Cele mai

importante vor primi avizul prealabil al Curții Constituționale și după caz al Comisiei de la Veneția.

15. Nu se vor iniția schimbări legislative cu impact conjunctural.

Partea secretă a înțelegerilor

Pe perioada mandatului, nu se vor investiga personal, dar nici membrii familiilor (cu excepția cazurilor grave cu rezonanță mare, ex. trădare de patrie) domnilor Dodon, Năstase și doamnelor Greceanîi și Sandu.

Să ne ajute Dumnezeu! Cine daca nu el?!

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md