15:19:19 08.04.2020
 
Stiri

FOTO // Drumul NAȚIONAL Chișinău – Ungheni - Sculeni ar fi gata în proporție de 60%, iar compania de construcție plătește PENALIZĂRI pentru fiecare zi de întârziere. Când urmează să fie finalizate lucrările

Economie 10.05.2019 14:30 Vizualizări2038 Autor: Ziarul National
FOTO // Drumul NAȚIONAL Chișinău – Ungheni - Sculeni ar fi gata în proporție de 60%, iar compania de construcție plătește PENALIZĂRI pentru fiecare zi de întârziere. Când urmează să fie finalizate lucrările


Lucrările de reparație a drumului național R1: Chișinău – Ungheni - Sculeni sunt gata în proporție de peste 60%, deși porțiunea de peste 80 de km urma să fie dată în exploatare încă în luna iulie a anului 2016. Actualmente, compania de construcție plătește penalități pentru fiecare zi de întârziere, însă ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, susține că nu va fi reziliat contractul.

„Nu mai putem tolera restanțele, cetățenii așteaptă de ani buni ca acest tronson să fie reparat. Pentru noi, scopul nu este să reziliem contractul sau să beneficiem de penalități, dar ne dorim să dăm în exploatare cât mai repede acest drum. La moment, se efectuează lucrări de reparație pe patru porțiuni de circa 90 km, dintre care peste 60% din lucrări au fost deja executate. A cincea porțiune, drumul de ocolire Ungheni a fost deja dat în exploatare”, susține ministrul.

În prezent, compania de construcții plătește penalizări pentru fiecare zi de întârziere: „Deși aceste companii sunt penalizate continuăm să lucrăm cu ele, pentru că în caz contrar ar dura mai mult procesul de repetare a licitațiilor”, a precizat Chiril Gaburici.

Reprezentanții companiilor dau asigurări că finalizarea traseului va fi gata până în luna noiembrie 2019.

Contractele de reabilitare a porțiunilor drumului național R1 Chișinău – Ungheni - Sculeni, semnate cu companiile Euro-Asian Construction Corporation Evrascon JSC din Azerbaidjan și OHL ZS din Cehia au fost pornite în martie 2014, pe o lungime de 83,82 km, finanțate de Banca Europeană de Investiții. Porțiunile de drum renovate urmau să fie finalizate în luna iulie 2016. Companiile au acum un nou termen la dispoziție pentru a da drumul în exploatare - finele lui 2019. Valoarea totală a proiectului fiind de 80 de milioane de euro.

Rețeaua de drumuri publice din R. Moldova include peste 9300 km, iar drumurile locale de interes comunal ating cifra de 30 mii km.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md