09:25:20 24.05.2018
 
Stiri

Dorin Chirtoacă: „Așadar, REFERENDUM! Cineva vrea să-i facă un cadou lui Mihai Ghimpu”

Politică 12.09.2017 14:53 Vizualizări1667 Autor: Ziarul National
Dorin Chirtoacă: „Așadar, REFERENDUM! Cineva vrea să-i facă un cadou lui Mihai Ghimpu”

Vestea că instanța de apel, dar și Consiliul Municipal Chișinău au decis ca referendumul de demitere a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, să fie organizat pe 19 noiembrie curent, l-a prins pe edilul suspendat la Colonița, vopsind ușa casei părintești.

„Asadar, referendum! Vopseam astăzi ușa de la intrare, ultima ce mi-a rămas din reparația de la casa părintească, și am aflat ca, pe lângă arest și suspendare, avem și referendum. Deci, suntem în campanie electorală sau cum? Înseamnă că trebuie să pot să merg să mă întâlnesc cu alegătorii sau raportul pentru 10 ani de activitate o să-l dau de aici, de pe vârful casei de la Colonița pentru găinile, câinii și pisica din curte? Bine, astazi terminăm vopsitul și la referendum revenim zilele viitoare. Dar panou electoral avem deja”, scrie pe Facebook Chirtoacă în dreptul unor poze în care se vede cum a scris deasupra ușii cu vopea albă „Referendum 9.XI”.Dorin Chirtoacă ține să precizeze că referendumul va avea loc, dacă va stabili și Comisia Electorală Centrală acest lucru, în ziua de naștere a liderului liberal, Mihai Ghimpu, lucru care i se pare „cinic” primarului.

„Cineva dorește să-i facă un cadou? Aceasta denotă nimicnicia și josnicia celor care l-au pus la cale, l-au trâmbițat, l-au trecut prin judecăți și CMC, iar în același timp confirmă că scopul lor este unul meschin și nu de a apăra interesele locuitorilor Chișinăului! Conform regulilor democrației, în caz de eșec, cei care au inițiat referendumul, au semnat primii în fața Primăriei, au votat pentru acesta în CMC, dar și cei care l-au regizat, toți în mod normal trebuie să-și depună demisia de onoare pentru risipa de bani publici, pentru deranjarea inutilă a cetățenilor și pentru blocarea activității primăriei în ultimii doi ani. O să o faceți?”, întreabă Chirtoacă.

Mihai Ghimpu afirmă că decizia privind organizarea referendumului ar fi trebuit luată de 34 de consilieri municipali, nu 26 câți au votat azi. Tot liberalul dezvăluie că, inițial, Curtea de Apel Chișinău a programat ședința în privința referendumului pe 12 septembrie curent, dar „din motive necunoscute sau mai bine zis, prea bine cunoscute, judecătorii peste noapte au schimbat examinarea lui pentru ziua de 11 septembrie”.

„Și ce credeți că au decis?... Păi, ceea ce li s-a ordonat: să fie referendum! De ce? Pentru că binomul Plahotniuc-Dodon, chiar dacă i-au mai prelungit pentru a treia oară lui Dorin Chirtoacă arestul la domiciliu încă cu 30 de zile, știu prea bine că și arestarea, și suspendarea lui din funcția de primar general sunt ilegale!!! Și că toată lumea, inclusiv oficialii europeni, au înțeles că dosarele sunt eminamente politice!!! Pe aceste motive, condamnarea lui Dorin Chirtoacă devine tot mai problematică, aceștia doi înțelegând că nu le va fi așa ușor să pună mâna pe primărie, cum au crezut de la bun început... Așa că pretinsa „luptă cu corupția” nu i-a ajutat deloc să-i amăgească pe europeni”, a scris Ghimpu pe Facebook.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2018 20:02 Ziarul National Aleksandr Soljenițîn: „Oamenii L-au u...

21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md