00:30:18 18.02.2020
 
Stiri

Doina Gherman, despre votul negativ la APCE: Filat și Platon nu sunt deținuți politici

Anticorupție 05.10.2019 15:01 Vizualizări3835 Autor: Ziarul National
Doina Gherman, despre votul negativ la APCE: Filat și Platon nu sunt deținuți politici Deschide


Deputatul PAS, Doina Gherman, a explicat votul împotriva amendamentului depus la APCE prin care s-a cerut urgentarea examinării și clasarea dosarelor inițiate către fostul regim împotriva activiștilor politici și avocaților acestora. Potrivit Doinei Gherman nu există temei pentru a susține amendamentul, deoarece guvernarea actuală a făcut tot posibilul pentru a elibera sistemul de justiție de sub influența nejustificată. Pentru a soluționa problemele menționate este nevoie de timp.

Totodată Gherman a menționat că Vlad Filat și Veaceslav Platon nu sunt deținuți politici. Cazurile acestor doi se află pe rol, iar independența nu poate fi încălcată pentru aceștia doi și nici pentru altcineva.

Gherman a concluzionat că Adunarea nu poate și nu ar trebui să ceară să intervenția în actul justiției, întrucât aceasta ar însemna încălcarea principiilor democratice de bază pe care le susține Adunarea.Membrul PPDA, Alexandru Machedon, a rugat-o pe Doina Gherman să explice public de ce la APCE a votat împreună cu Andrian Candu împotriva amendamentului sus-menționat.

„Am rămas tablou în urma acestui vot, ați scuipat în toți cei care v-au susținut riscându-și viața, securitatea familiilor sau afacerile!”, a scris Machedon pe Facebook.

Amintim că pentru amendamentul privind încetarea clasarea dosarelor inițiate de fostul regim a votat doar deputatul PPDA Inga Grigoriu, ceilalți doi deputați prezenți la APCE, Andrian Candu și Doina Gherman, pronunțându-se împotrivă.

Deschide.MD

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md