19:41:47 15.11.2018
 
Stiri

Dodon îi propune Ambasadorului SUA la Chișinău să AMÂNE până după alegerile parlamentare subiectul acordării terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al misiunii diplomatice

Politică 07.08.2018 13:19 Vizualizări1024 Autor: Ziarul National
Dodon îi propune Ambasadorului SUA la Chișinău să AMÂNE până după alegerile parlamentare subiectul acordării terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al misiunii diplomatice

Președintele Igor Dodon i-a repetat, astăzi, Ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit, că „nu poate” promulga legea care prevede acordarea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al misiunii diplomatice.

Mai mult, Dodon i-a propus lui James Pettit ca acest subiect să fie amânat până după alegerile parlamentare.

„Am propus diplomatului să revenim la examinarea acestui subiect după alegerile parlamentare pentru a identifica în comun alte soluții mult mai convenabile pentru ambele părți. Am lansat inițiativa ca pe terenul respectiv, împreună cu partenerii americanii, sa amenajăm un parc sau să edificăm un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii mun. Chișinău, dar și de întreg poporul R. Moldova”, a declarat șeful statului după întrevederea avută astăzi cu diplomatul american.

Dodon mai scrie pe Facebook că Ambasadorul SUA și-ar fi expus îngrijorarea în legătură cu aprobarea pachetului de legi privind noua politică fiscală, care potrivit diplomatului, nu corespunde angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova și le-a asumat și va afecta climatul de afaceri din țara noastră.

Totodată, președintele R. Moldova s-a cerut cu o vizită peste Ocean: „Am exprimat disponibilitatea pentru aprofundarea dialogului în interesul cetățenilor ambelor state, inclusiv prin efectuarea unei vizite de lucru sau oficiale în SUA, în timpul cel mai apropiat. Am reiterat faptul că Republica Moldova trebuie să aibă un dialog continuu atât cu Estul, cât și cu Vestul, să dezvolte relații de prietenie, comerciale, bilaterale și multilaterale în interesul țării noastre”.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.11.2018 13:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

11.11.2018 15:40 Ziarul National Gheorghe Erizanu // Cetățeanul Băsescu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md