08:00:27 24.09.2023
Stiri

VIDEO // Rezultatele Eleonorei Șaran în opt ani de mandat: Aproape 250 de milioane de lei investite în proiecte la Durlești

Actualitate 18.09.2023 12:03 Vizualizări730 Autor: Ziarul National
VIDEO // Rezultatele Eleonorei Șaran în opt ani de mandat: Aproape 250 de milioane de lei investite în proiecte la Durlești


Acum aproape opt ani, la cârma orăşelului Durleşti, suburbie a capitalei, a venit Eleonora Şaran. De atunci şi până în prezent, localitatea s-a dezvoltat continuu, potrivit unui video postat de primăriță pe rețelele de socializare. Conform raportului de activitate prezentat de Eleonora Șaran, în această perioadă au fost implementate peste 100 de proiecte de infrastructură, în sumă de aproape 250 de milioane de lei.

Mai exact, la Durlești au fost renovate 53 de străzi, cu o distanță totală de 31,5 km, reparate peste 8 km de trotuar, asigurată cu canalizare o distanță de aproape 11 km (37 de străzi), iar apeduct – peste 12 km (17 străzi). Mai mult, pe 33 de străzi a fost instalat iluminat, astfel că aproape 27 km (33 de străzi) acum sunt mai sigure pentru durleșteni.

În total, pentru construcția capitală și reparația drumurilor au fost alocate 149 milioane de lei, inclusiv 6 milioane lei pentru reparația trotuarelor, 1 milion lei pentru instalarea indicatoarelor, pentru apeduct au fost alocate peste 13,7 milioane, canalizare – 15,2 milioane, iluminat stradal – 7,6 milioane lei.

De altfel, durleștenii au acces și la transport public: ruta de troleibuz 35 și 33, dar ruta locală nr.12.

Echipa de la Durlești a reușit în 8 ani să desfășoare diferite lucrări de reparație a instituțiilor de învățământ din Durlești. Totodată, centrul medical din localitate a fost reparat și dotat cu utilaj performant. În acești ani, Casa de cultură a fost reparată în totalitate.

Primarul de Durlești, Eleonora Șaran, spune că, pe parcursul activității sale, a căutat și a găsit soluții pentru a îmbunătăți modul de viață în localitate.

„Lucrurile făcute împreună se văd, se pot număra, pot fi plasate într-un raport de activitate. Vă mulțumesc că, indiferent cât de tulburate sunt vremurile pe care le trăim, suntem o comunitate unită de obiectivul comun – să facem zi de zi Durleşti un oraș mai frumos, mai dezvoltat și mai modern. Vă sunt profund recunoscătoare că ați avut și aveți încredere în mine. Să fiu primarul durleștenilor este cea mai mare onoare și cea mai mare responsabilitate a vieții mele”, afirmă Eleonora Șaran.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md