07:30:14 06.12.2023
Stiri

DOC // Dodon anunță că Rusia a ANULAT taxele vamale la exportul legumelor și fructelor din R. Moldova, dar a uitat să amintească despre faptul că „beneficiul” va dura cât campania electorală din R. Moldova

Economie 02.01.2019 14:40 Vizualizări5449 Autor: Ziarul National
DOC // Dodon anunță că Rusia a ANULAT taxele vamale la exportul legumelor și fructelor din R. Moldova, dar a uitat să amintească despre faptul că „beneficiul” va dura cât campania electorală din R. Moldova


Guvernul Federației Ruse a aprobat decizia de a anula, de la 1 ianuarie 2019, taxele vamale la exportul către Rusia a legumelor, fructelor (mere, cireșe, prune, nectarine etc.), conservelor de fructe și legume, dar și a produselor vitivinicole.

„Acest fapt a devenit posibil, grație înțelegerilor pe care le-am avut anterior cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Cu siguranță, decizia respectivă va contribui la creșterea semnificativă a exportului de bunuri moldovenești pe piața rusă, la crearea locurilor de muncă, sporirea veniturilor la buget”, a anunțat președintele Igor Dodon pe Facebook.

Ceea ce a uitat să amintească Dodon este că aceste taxe vamale vor fi anulate pe o perioadă de doar șase luni, până în vara curentă.

„Pentru a lua o decizie sistemică pentru o perioadă nu limitată de 6 luni, dar mai mare, trebuie să aibă loc negocieri la nivel de guverne. Noi sperăm foarte mult că, la expirarea acestor șase luni, în R. Moldova va fi alt guvern care va duce negocieri cu Federația Rusă și va lua decizii”, a declarat anterior Dodon, într-o conferință de presă.

Alături de amnistierea migranților moldoveni, analiștii politici de la Chișinău au catalogat și decizia privind anularea taxeloe vamale pentru o perioadă de șase luni drept implicare a Moscovei în alegerile din R. Moldova. Pe 24 februarie 2019, cetățenii R. Moldova urmează să-și aleagă deputații, iar în vară - și primarii.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md