08:25:04 06.12.2021
Stiri

Procurorul Victor Furtună oferă DETALII despre infracțiunile care ar fi fost comise de Stoianoglo și raționamentul pentru care solicită 30 de zile de AREST: „S-a constatat că a favorizat un grup criminal organizat…”

Actualitate 08.10.2021 11:36 Vizualizări8484 Autor: Ziarul National
Procurorul Victor Furtună oferă DETALII despre infracțiunile care ar fi fost comise de Stoianoglo și raționamentul pentru care solicită 30 de zile de AREST: „S-a constatat că a favorizat un grup criminal organizat…”


Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, urmează să decidă astăzi dacă pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, va fi eliberat un mandat de arest pentru 30 de zile, așa cum a solicitat procurorul de caz, Victor Furtună.

Ședința la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, are loc pe fundalul unui protest condus de deputați socialiști și comuniști mai mult în limba rusă, în cadrul căruia se scandează „Nu dictaturii!”, „Dreptate lui Stoianoglo”, „Vrem Justiție curectă” sau „Jos mafia”.


Deputații socialiști Vlad Batrîncea, Vladimir Odnostalco, Vasile Bolea și Grigore Novac la protestul din fața Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana

Potrivit procurorului Furtună, în cadrul urmăririi penale s-a constat că Alexandr Stoianoglo ar fi favorizat un grup criminal organizat, iar din acest motiv nu are cum să fie cercetat în stare de libertate.

Totodată, acesta a explicat de ce avocatul lui Stoianoglo, Vasile Gafton, fost membru al Comisiei Electorale Centrale din partea socialiștilor, nu poate avea o întrevedere tete-a-tete cu clientul său.

„Demersul privind arestul a fost expediat ieri la ora 14:00 către apărare. Partea apărării a avut aproape 24 de ore pentru a lua cunoștință cu toate materialele anexate și demersul respectiv. În proces au mai intervenit doi avocați și au invocat că au nevoie de discuții confidențiale cu clientul lor. Este un drept fundamental, însă există riscul ca persoana să se eschiveze de la urmărirea penală, persoana este reținută, noi nu putem permite fără pază să se deplaseze undeva.

Trebuie să ne asigurăm că persoanei să nu-i fie transmise careva obiecte interzise, el să transmită careva obiecte. S-a permis o întrevedere, însă cu prezența mascaților. Se încearcă manipularea opiniei publice. Domnul Stoianoglo trebuie plasat în arest din mai multe raționamente. În primul rând, dumnealui este învinuit de cinci infracțiuni extrem de grave, pentru care legea prevede pedeapsă cu închisoare. Dumnealui este o persoană publică. În cadrul urmării penale s-a constatat că a favorizat un grup criminal organizat…”, a declarat Victor Furtună pe holurile Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Avocatul Vasile Gafton susține că e un abuz, deoarece avocatul are dreptul să aibă discuții confidențiale cu clientul.

„Procurorii nu permit mascaților să iasă din birou, pentru ca eu și clientul meu să avem o întâlnire confidențială. Prin acest fapt se dovedește încă o dată că urmărirea penală se desfășoară cu abuzuri. Apărarea și clientul nu-și pot exercita dreptul la apărare”, a reclamat Vasile Gafton.

Pe holurile instanței este prezent și deputatul socialist, Grigore Novac, care alături de mai mulți deputați ai Blocului „Comuniștilor și Socialiștilor” au depus garanții personale, în scris, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, pentru eliberarea din arest a lui Alexandr Stoianoglo.

„Nu trebuie să ascultați discuțiile dintre avocat și client, este vorba despre intimitate. Asigurați un proces echitabil și transparent. Faceți din nimic atâta tam-tam. Lăsați ei să discute acolo, nu intrăm nici noi. Este un drept al lor”, i-a reproșat Novac procurorului Victor Furtună.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
05.12.2021 10:10 795 Candidatul cel mai bun

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md