07:42:02 24.09.2018
 
Stiri

Dezvăluiri din CULISELE demisiei primarului Chirtoacă. „A mers la Silvia Radu și i-a spus: îl vom pune pe Chirtoacă să-și dea demisia”

Politică 22.02.2018 11:20 Vizualizări4626 Autor: Ziarul National
Dezvăluiri din CULISELE demisiei primarului Chirtoacă. „A mers la Silvia Radu și i-a spus: îl vom pune pe Chirtoacă să-și dea demisia”

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, ar fi fost obligat de unchiul său, Mihai Ghimpu, să-și dea demisia și astfel să fie provocate alegeri anticipate în capitală. Mai mult, oamenii din Partidul Liberal (PL), care activează încă în Primăria municipiului Chișinău, au încercat să cadă la o înțelegere cu Silvia Radu. Aceștia ar fi avertizat-o pe Radu că, în cazul în care vor fi demiși, atunci îl vor pune pe Dorin Chirtoacă să-și de demisia.

„Eu cred că Dorin Chirtoacă nu este corupt, dar a tolerat o situație de corupție generalizată la Primăria capitalei. Consilierii municipali mi-au spus că Mihai Moldovanu (șeful Direcției sănătate n.r.) a mers la Silvia Radu și i-a spus că, dacă va fi dat afară din funcție, atunci „îl vom pune pe Dorin Chirtoacă să-și dea demisia și să provoace alegeri anticipate și atunci nu te vei mai regăsi în Primărie”. Astfel, cred că demisia lui Chirtoacă e total greșită”, a declarat președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

În opinia politicianului, așa cum Mihai Ghimpu „l-a ajutat” în 2016 pe Igor Dodon să devină președintele R. Moldova, așa îl ajută și Dorin Chirtoacă pe Ion Ceban să devină primar general al municipiului Chișinău. „Dorin le-a crescut la maximum șansele socialiștilor de a câștiga primăria. Partidele de dreapta nu sunt pregătite de aceste alegeri. Nici PUN, PAS sau PPDA nu au resursele financiare ale socialiștilor lui Dodon sau PD. Nu avem un candidat comun, nu am discutat strategii. Reprezentanții partidelor de dreapta trebuie să se adune și să stabilească o strategie comună pentru alegerile din capitală”, a precizat Șalaru.

Acesta mai spune că Dorin Chirtoacă nu are nicio șansă să câștige din nou alegerile și că s-a compromis din cauza lui Ghimpu, dar și pentru că tot timpul nu a dorit să iasă din cuvântul liderului PL. „Cred că e timpul să vină altcineva la primărie. Dorin Chirtoacă nu a avut niciodată curajul să-i spună nu lui Ghimpu. A demonstrat că nu el a fost primar, ci Ghimpu”, a punctat liderul PUN.

În alt context, Anatol Șalaru a respins acuzațiile lui Chirtoacă, precum că PUN ar fi proiectul lui Vlad Plahotniuc, iar fostul președinte al României, Traian Băsescu, nici nu ar ști unde s-a băgat. În acest sens, Chirtoacă i-a trimis un sms lui Băsescu, pentru a cere o întrevedere, dar răspunsul nu a mai venit. „Vreau să-l întristez pe Dorin Chirtoacă și să-i spun că Traian Băsescu știe perfect cum stau treburile în R. Moldova. Și mai știe și situația lui Chirtoacă, deoarece e un om informat. Nu cred că Dorin are ceva nou să-i spună. De ce Dorin Chirtoacă nu i-a dat mesaj mai înainte lui Băsescu, de ce nu s-a întâlnit până acum? A tăcut atâta timp, iar acum Mihai Ghimpu i-a dat voie să vorbească”, a conchis fostul prim-vicepreședinte al PL, Anatol Șalaru.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Ilie Garaz 22.02.2018 12:39

Cred că mijloacele mass-media din RM ar trebui să nu prea apelece urechea la spusele lui A. Șalaru, e prea uns cu alifii de provocator. Iar grija lui pentru PL și pentru D. Chirtoacă chiar trezește o senzație de greață.

Vitalicus 22.04.2018 15:08

Șalaru, păpușa lui Plahotniuc a distrus curentul unionist

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md