05:26:24 08.12.2021
Stiri

GESTUL de răspuns al Guvernului la EMBARGOUL rusesc

Politică 21.07.2014 15:55 Vizualizări2340 Autor: Mariana Rață
GESTUL de răspuns al Guvernului la EMBARGOUL rusesc


Decizia Rusiei de a interzice importul de fructe, conserve și carne din R. Moldova va grăbi implementarea prevederilor Acordului de Asociere dintre R. Moldova și Uniunea Europeană.

Premierul Iurie Leancă le-a cerut astăzi miniștrilor să reflecteze asupra posibilității începerii implementării acestui Acord, sub aspectul lansării exportului de struguri, mere și prune în UE, începând cu luna septembrie, și nu octombrie, așa cum fusese planificat inițial.

De asemenea, Leancă a propus lansarea unei campanii de susținere a producătorilor agricoli autohtoni.

„Americanii au o zicală: „Un măr pe zi, te ține departe de medic”. În acest context, propun ca tuturor copiilor și soldaților din armată să le fie oferit câte un măr în fiecare zi. Astfel, ne îngrijim de sănătatea lor, dar și susținem producătorii autohtoni. Ministerul Finanțelor urmează să identifice resurse pentru realizarea acestei campanii”, a anunțat premierul.

Referindu-se la embargoul impus de autoritățile ruse, Leancă a precizat că situația de acum este una fără precedent. Or, condițiile în care a fost introdus acum embargoul sunt și mai puțin înțelese decât cele din 2006.

Leancă și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că, în aceste momente complicate pentru R. Moldova, societatea nu dă dovadă de solidaritate.

„Opoziția a ales calea contrapunerilor și a dezangajării. Sunt curios cu ce mesaj merg comuniștii în capitala nordică?”, s-a întrebat prim-ministrul.

Leancă a promis că Guvernul va reveni cu un pachet mai mare de soluții pentru situația de criză creată de restricțiile introduse de Rusia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Bravo 21.07.2014 17:00

Bravo, d-le Leanca, buna idee cu merele, cit e de European !! Merele le maninca copiii si soldatii(he,he, au zis AMERICANII), pensionarilor le dam perje, parlamentarii au sa cumpere marfuri scumpe aduse, iar restul populatiei au sa suga sfecle impreuna cu producatorii. Cine n-au sa aiba sfecle trebuie cum ziceti sa dea dovada de solidaritate. Cit de ingenios !!!

Nicolae 21.07.2014 23:09

Caraghios!!!

HANs 22.07.2014 08:34

Braghis a vrut sa impoziteze muzicantii de la nunti, Tarlev vrea sa avem cîte trei copii, al treilea - pentru pcrm, Leanca s-a trezit dupa snabsul lui Merkel si vrea mere ! Vai de mintea voastra, iurik !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md