17:24:44 24.01.2021
 
Stiri

OPINIE // „Discuțiile inițiate de „ACUM” nu duc nicăieri. Ei se pot simți SUPERIORI altora, dar toți sunt egali în fața Constituției”

Politică 01.04.2019 16:00 Vizualizări1679 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Discuțiile inițiate de „ACUM” nu duc nicăieri. Ei se pot simți SUPERIORI altora, dar toți sunt egali în fața Constituției”


Invitația la discuții, care a fost lansată de Blocul „ACUM” tuturor deputaților din Parlamentul R. Moldova, mai puțin celor care ar fi controlați de regimul oligarhic, pentru sprijinirea pachetului de legi de deoligarhizare a statului, este un joc politic și nu se va solda cu nimic. Cel puțin, așa consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

Potrivit lui Negru, conducerea PAS și PPDA trebuia să invite la aceste discuții fracțiunile parlamentare, dar nu deputații în parte: „Dacă se vor duce unii deputați din alte fracțiuni, atunci înseamnă distrugerea acestora. Așa ar ieși, deoarece deputații care vor merge la discuțiile inițiate de „ACUM” vor intra în conflict cu liderii fracțiunilor lor. Dacă deputații ar ieși din fracțiunile lor și vor forma o majoritate în jurul „ACUM”, atunci se destructurează celelalte fracțiuni. Dacă Plahotniuc sau PD ar lansa o asemenea invitație, mă refer la deputați în parte și nu fracțiuni, atunci cei din „ACUM” vor zice că sunt cumpărați cei care vor merge. E o situație analogică – se va putea spune că parlamentarii care se prezintă la discuțiile inițiate de opoziție au fost plătiți”.

Sursa citată crede că rolul de mediator în procesul de desemnare a premierului îl are președintele. „Ei, Maia Sandu și Andrei Năstase, își asumă rolul de președinte? Cred că este vorba de un joc, vor fi discuții care nu duc nicăieri. Constituția prevede procedura de formare a unei majorități. E adevărat că fiecare partid se poate adresa altui partid cu invitații la discuții, dar când inviți doar unii deputați, atunci acest lucru poate fi catalogat ca ceva ostil”, a precizat Negru.

Editorialistul nostru a mai adăugat că, din punct de vedere constituțional, cei din „ACUM” nu sunt mai presus decât alte formațiuni care au acces în Parlament.

„Nici electoratul lor nu este mai presus ca electoratul care a votat alte partide parlamentare. Ei se pot simți superiori altora, dar toți sunt egali în fața Constituției, care trebuie respectată. Ei au putut arăta superioritate lor morală în campania electorală, dar acum, la etapa formării unei majorități, a Guvernului, această superioritate nu-și are rostul”, a conchis Nicolae Negru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Teodor 01.04.2019 16:28

Cei de la PAScuDA sunt niste populisti, care merg incet spre anticipate.

Eugen 01.04.2019 16:38

In acest context doar ipocrizia lor devine o superioritate, interesant ei citesc scenariul si incearca sa intaleaga ce iau scris cineva, cel putin..

M. Darie 01.04.2019 16:52

Cum va latră N.Negru e clar de la o poștă. Referitor la superioritatea unei părți a electoratului, cât de cinic nu ar părea expresia, dar electoratul Blocului ACUM este cel mai vertical și curajos. Pea cesta nu la-u sperait kilerii și procurorii lui Plahotniuc, nu l-au zombat trubaduri ca Negru, nu l-au dobitocvit și cumpărat cu тушонкэ cei mai mari mAldaveni - Șor și Tauber, și nu stă cu nasul spre Rusia, așa cum stă electoratul PSRM-lui.

Tarnacop 01.04.2019 17:10

Negru oface pe virginul. De constitutia interpretata de Poalelungi, Apoliski, Resetnicov in folosul pahanului vorbeste ? Propagandon, ca toti andrievski bagati in ciur.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md