11:34:20 01.10.2020
 
Stiri

Blocul „ACUM” anunță că NU va merge la discuțiile cu PSRM și PD, inițiate de Dodon. În schimb, blocul invită deputații la DISCUȚII

Politică 01.04.2019 13:50 Vizualizări1471 Autor: Ziarul National
Blocul „ACUM” anunță că NU va merge la discuțiile cu PSRM și PD, inițiate de Dodon. În schimb, blocul invită deputații la DISCUȚII captură


Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat că nu vor merge mâine la Reședința de Stat, la discuțiile cu Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și Partidul Democrat (PD), inițiate de președintele Igor Dodon. În același timp, blocul politic invită toți deputații „care nu sunt controlați de regimul oligarhic, la discuții transparente pe data de 2 aprilie 2019, ora 10.00, bir. 114, Parlamentul R. Moldova”.

Potrivit lui Năstase, anunțarea deliberată de către președintele ședinței de constituire a Parlamentului a unei pauze pentru o perioadă nedeterminată, urmată de inițierea de către Igor Dodon a întâlnirii „tripartide” anunțate pentru 2 aprilie, creează incertitudini și lasă loc de interpretări.

„Blocul „ACUM” nu va participa la niciun fel de „consultări” cu actuala conducere a PD, deoarece acest clan se face responsabil de capturarea statului, de izolarea externă a țării și de subminarea economiei prin acapararea dubioasă a celor mai importante active economice. Deoligarhizarea instituțiilor statului este condiția primordială pentru restabilirea funcționalității acestuia și întoarcerea încrederii cetățenilor în R. Moldova. În acest sens, discutarea și adoptarea în regim de urgență a pachetului de inițiative legislative antioligarhice sunt prioritare pentru actualul Legislativ”, a precizat Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Și Maia Sandu a ținut să sublinieze că Blocul „ACUM” nu va merge mâine la Reședința de Stat.

„Blocul „ACUM” insistă pe discuții constructive în vederea îmbunătățirii, adoptării și implementării pachetului antioligarhic. În acest context, invităm deputații, care nu sunt controlați de regimul oligarhic, la discuții transparente pe data de 2 aprilie 2019, ora 10.00, bir. 114, Parlamentul R. Moldova”.

Întrebată dacă la discuții vor veni și reprezentanții fracțiunii PD, Maia Sandu a spus: „Noi am făcut invitații pentru toți deputații care nu sunt controlați de regim. Dacă cei care fac parte din regim vor vrea să vină, atunci îi vom invita să plece din încăpere. Noi vom discuta doar cu cei care își doresc deoligarhizarea țării”, a conchis Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Maria 01.04.2019 15:41

Ces de bludnici la cap, ba refuză, ba acceptă, acum deja singuri îi cheamă. Vai de capul lor, nu le pasă deloc de popor, se ocupă cu toate prostiile însă nu cu ceva folositor!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md