11:03:33 17.02.2020
 
Stiri

DECLARAȚIE de la Chișinău: „Până la sfârșitul anului 2019, gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va putea asigura R. Moldova cu necesarul de gaze naturale”

Știri 14.12.2018 16:45 Vizualizări1161 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE de la Chișinău: „Până la sfârșitul anului 2019, gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va putea asigura R. Moldova cu necesarul de gaze naturale”


Gazoductul Iași-Chișinău -Ungheni va fi dat în exploatare până la finele anului 2019, iar interconectarea energetică a celor două maluri de Prut va fi gata în doi-trei ani, susține premierul Pavel Filip.

„Pășim sigur spre securitate și independență energetică. Gazoductul Ungheni-Chișinău este o prioritate pentru acest Guvern și am încredere că, până la sfârșitul anului 2019, această conductă va putea asigura republica noastră cu necesarul de gaze naturale. Pe interconectarea de energie electrică sperăm să fim gata în 2-3 ani”, a declarat astăzi Filip în Parlament, unde a prezentat raportul de activitate a Guvernului pe care îl conduce de aproape trei ani.

Premierul a adăugat că în ultimii ani au fost făcuți „pași importanți” și pentru securizarea frontierelor.

„Purtăm deja discuții cu Guvernul de la București, astfel încât să lansăm patrularea comună la frontiera moldo-română. Mai important însă: pe durata mandatului acestui Guvern, pentru prima dată de la 1992, autoritățile de la Chișinău pot controla integral frontiera republicii, inclusiv pe segmentul transnistrean, o realizare pe care o considerăm crucială, obținută cu ajutorul colegilor de la Kiev, cu care asigurăm controlul comun la frontieră”, a punctat Filip.

Oficialul de la Chișinău a mai adăugat că, recent, a discutat, în cadrul unei ședințe comune de guverne, cu Executivul de la București despre proiectele comune de interconectare a infrastructurii: „Ne-am angajat să creăm un spațiu comun și strâns interconectat în ceea ce privește infrastructura de comunicații, transport, energie, securitate, educație, mediu, cultură”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md