22:10:50 06.12.2022
Stiri

DECIS // Ion Hadârcă, preşedintele PLR. Guţu şi Bodrug - copreşedinţi

Politică 15.12.2013 17:34 Vizualizări1904 Autor: Raisa Lozinschi


DECIS // Ion Hadârcă, preşedintele PLR. Guţu şi Bodrug - copreşedinţi

Liderul liberal-reformatorilor din Parlament, Ion Hadârcă, a fost ales astăzi, la Congresul de constituire a Partidului Liberal Reformator (PLR), în funcţia de preşedinte al partidului. Pentru candidatura sa au votat 969 de delegaţi din cei peste 1 270 de participanţi la vot. Contracandidatul său, Vitalie Marinuţă, a acumulat puţin peste 300 de voturi.

„Sunt onorat şi vă mulţumesc pentru încrederea acordată. Societatea aşteaptă aerul de înnoire. Avem cu ce şi cu cine veni în faţa societăţii”, a declarat Ion Hadârcă.

„Indiferent de rezultatele acestui vot, noi rămânem o echipă. Important e să avem un parcurs european”, a spus, la rândul său, Marinuţă.

Anterior, în discursul său din cadrul Congresului, Ion Hadârcă a menţionat că a avut un rol în păstrarea echipei, „cel mai important lucru în această perioada de criză politică”.

„Nu a contat obida, emoţia, ci a contat direcţia strategică spre care ne mişcăm. Timpul va arăta că în aprilie curent a fost făcut un pas responsabil. Echipa este valoroasă şi trebuie păstrată. Nu contează votul şi rezultatul indiferent care va fi el, contează că avem o echipă puternică. În biografia mea a încăput întreaga istorie recentă a democraţiei R. Moldova. Şi eşecurile, şi succesele, care au fost cam puţine, pe toate le port ca povară pe umerii mei. Cum veţi decide, vom accepta şi vom merge înainte”, a spus liderul liberal-reformator.

Marinuţă, la rândul său, a remarcat faptul că alegerea preşedintelui formaţiunii prin vot secret este dovada că liberal-reformatorii luptă pentru democraţie.

„Vom deveni forţa schimbătoare a R. Moldova, un partid care într-adevăr va aduce schimbarea până la capăt. Noi suntem cei pe care i-am aşteptat. Noi suntem schimbarea. Suntem partidul care poate să spună NU unor procese care nu ne reprezintă, aşa cum am făcut-o în aprilie. Suntem forţa care va decide viitorul R. Moldova”, crede ministrul Apărării, Vitalie Marinuţă.

Tot la congresul de astăzi, deputaţii Ana Guţu şi Oleg Bodrug au fost aleşi în calitate de copreşedinţi ai PLR. Todotată, în funcţiile de vicepreşedinţi ai partidului au fost alese şapte persoane: viceministrul Transporturilor Boris Gherasim, vicepremierul Tatiana Potâng, ministrul Apărării Vitalie Marinuţă, directorul „Moldsilva" Ştefan Chitoroagă, Dorin Duşceac care va fi responsabil pentru diasporă, Vasile Grama şi ministrul Mediului Gheorghe Şalaru. Secretar al partidului a fost desemnat Roman Clima.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md