17:52:39 25.02.2024
Stiri

De ce să NU îți lași telefonul la încărcat peste noapte

Știri 26.09.2018 14:39 Vizualizări2200 Autor: Ziarul National
De ce să NU îți lași telefonul la încărcat peste noapte Sursa: realitatea.net


Telefonul mobil este unul dintre obiectele fără de care mulți dintre noi ne-am simți pierduți. Importanța lui a crescut atât de mult încât, totul se învârte numai în jurul său. Parcă un întreg univers ar fi concentrat în smartphone și nimic altceva nu ar mai conta.

Având în vedere că este utilizat atât de mult, bateria este solicitată la maximum și uneori nu mai reușește să facă față, astfel că se descarcă rapid.

Soluția la care mulți apelează este să își lase telefonul la încărcat peste noapte, atunci când nu este folosit pentru a trimite mesaje sau pentru a verifica în permanență noutățile care mai apar pe Facebook. Deși pare o idee bună, care să ne salveze de la căutarea unei prize atunci când nu suntem acasă, există studii conform cărora acest obicei dăunează duratei de viață a bateriei în timp, lucru pe care este evident că dorim să îl evităm.

Orice dispozitiv care este lăsat la încărcat pentru o perioadă mai îndelungată de timp decât este necesar se dovedește extrem de periculos, deoarece prezintă risc de incendiu. Și nu ar trebui să ne preocupe doar faptul că ținem telefonul la încărcat ore întregi, ci și unde anume îl poziționăm.

Astfel, cei mai mulți dintre noi obișnuiesc să doarmă cu el sub pernă, pentru a putea auzi alarma pe care o setează pentru dimineață. Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli, deoarece bateria telefonului se poate încălzi în timpul încărcării, lucru care ar putea declanșa aprinderea lenjeriei de pat. Specialiștii recomandă să îți lași obiectul mult iubit într-o zonă cu temperatura moderată, pentru a nu favoriza supraîncălzirea.

Pe lângă acest pericol, încărcarea telefonului peste noapte ar putea să dăuneze bateriei pe termen lung. Două ore sunt suficiente pentru ca smartphone-ul să aibă capacitatea de 100%, iar ceea ce depășește această limită va contribui la deteriorarea și necesitatea schimbării vechii baterii. Din fericire, telefoanele performante ce au apărut în ultima perioadă sunt suficient de „inteligente”, astfel că opresc acumularea de energie atunci când ating maximul de încărcare.

Deși obișnuiai să îți ții telefonul la încărcat noaptea, este recomandat să renunți la acest gest pentru a proteja durata de viață a bateriei, dar și pentru a limita consumul de electricitate și a reduce pericolul de incendii.

Sursa: realitatea.netParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md