12:27:35 20.04.2019
 
Stiri

De ce ar trebui să aibă fiecare bărbat o fiică

Știri 10.09.2018 16:19 Vizualizări600 Autor: Ziarul National
De ce ar trebui să aibă fiecare bărbat o fiică sursa: eva.ro

Există mai multe motive pentru care fiecare bărbat ar trebui să aibă o fiică. De la percepția asupra femeilor la modul în care se poartă cu ele. Iată despre ce este vorba în detaliu!

Motivele pentru care fiecare bărbat ar trebui să aibă o fiică

Îl determină să le răspundă persoanelor care denigrează femeile

Poate că o fiică nu va schimba viziunea asupra femeilor, dar poate că îl va determina pe tatăl său să le răspundă persoanelor care denigrează femeile.

Îi deschide ochii în fața sexismului latent

O fiică îi poate deschide ochii tatălui său în fața sexismului latent. Atunci când oamenii te întreabă când ai de gând să faci și un băiat, este ca și cum ar spune că o fată nu poate face lucrurile pe care le poate face un băiat cu tatăl său. Poate că o să fie pasionată de mașini și îl va ajuta în garaj pe tatăl său. Genul nu trebuie să dicteze ce poți să faci sau ce îți place.

Îl face să realizeze cât de diferit sunt tratate femeile de societate

Deși tu se poate să pui femeile pe un piedestal, atunci când ai o fiică îți dai seama cât de diferit este tratată de societate. De exemplu, atunci când cineva vede o fată, face comentarii legate de frumusețea ei, pe când la un băiat despre inteligență sau forță. Poate că fiica ta este cea mai frumoasă creatură pe care ai văzut-o vreodată, dar încearcă să echilibrezi comentariile cu informații despre inteligența sa. Este important ca fetele să fie expuse la o întreagă gamă de experiențe și să aibă un sentiment al valorii de sine, care să provină nu doar din aspect, ci din abilitățile lor.

Are un conflict intern atunci când își dă seama că fiecare femeie frumoasă este fiica unui alt bărbat

În primul rând, se creează un conflict intern când îți dai seama că fiecare femeie frumoasă pe care o vezi este fiica unui alt bărbat.

Mai mult decât atât, vrei să te asiguri că fiica ta se va întreține singură și nu va depinde de un bărbat. De asemenea, vrei să te asiguri și că prietenul sau viitorul soț o tratează cu respect și o percepe ca un partener egal.

Își dă seama că femeile sunt persoane înainte de orice altceva

Probabil că ai crezut mereu că femeile sunt egale cu bărbații și nu le-ai perceput niciodată ca fiind niște dame în primejdie. Probabil că te porți cu fiica ta la fel cum te-ai fi purtat cu un băiat. Nu ai impresia că sexualitatea unei fete este mai sacră decât a unui băiat. Dacă o crești cum trebuie, aceasta va lua deciziile bune și va învăța din propriile greșeli. Fiecare femeie este o ființă umană, nu o prințesă.

Își dă seama că femeile se maturizează în jurul vârstei de 3-4 ani

Femeile se maturizează mult mai repede decât bărbații.

Bine, poate că am exagerat puțin și nu se maturizează chiar în jurul vârstei de 3-4 ani, dar tot o fac cu mult înaintea bărbaților.

Nu va mai spune niciodată „alergi ca o fată” sau „lovești mingea ca o fată”

Poate că înainte de a avea o fiică, spui aceste lucruri. Însă după ce ai copii, mai ales o fiică, îți dai seama cu adevărat că această expresie - ca o fată - are o conotație negativă. Iar fiica ta poate avea de suferit dacă folosești astfel de expresii. De aceea, este bine să o ajuți să facă orice își dorește, să se îmbrace cum vrea, să facă sport, să poarte bijuterii, să fie pasionată de tehnologie, de fotbal sau de orice altceva își dorește.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md