07:04:24 03.12.2021
Stiri

Cum a fost reținut, în 2018, un lider al opoziției din R. Moldova în baza unei înscenări puse la cale de renumita Direcție nr.5 de la Chișinău

Actualitate 22.10.2021 15:40 Vizualizări2137 Autor: Ziarul National
Cum a fost reținut, în 2018, un lider al opoziției din R. Moldova în baza unei înscenări puse la cale de renumita Direcție nr.5 de la Chișinău


Încă un dosar pe numele unor angajați ai ai fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al MAI, condusă de Valeriu Cojocaru și desființată între timp, care ar fi interceptat ilegal persoane și ar fi pus în aplicare scenarii pentru anihilarea opoziției pe timpul guvernării democraților lui Vlad Plahotniuc.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a prezentat învinuirea în privința unor angajați ai fostei Direcții nr. 5 într-un episod de participare la orchestrarea înscenării infracțiunii de păstrare și transportare ilegală a munițiilor.

Potrivit procurorilor, în vara lui 2018, învinuiții au plasat într-un ascunziș al mașinii lui Ruslan Verbiţchi, activist al Platformei DA, zeci de cartușe pentru pistolul-mitralieră „Kalașnicov”, știind că acesta urma să plece în Ucraina.

Fără să bănuiască ce îl așteaptă, Verbițchi s-a pornit în statul vecin și a fost reținut de către vameșii ucraineni, care au găsit cartuțele bine ascunse lângă roata din spate a maținii, după căutări de câteva ore.

Procurorii PCCOCS susțin că au audiat o persoană căreia i-au atribuit statutul de bănuit, dar care nu a fost reținută datorită colaborării cu oamenii legii.

PCCOCS mai anunță că acest dosar, precum și cel care îl vizează pe Gheorghe Petic au fost comasate, pentru că implică fapte similare și multe persoane care au participat în ambele cauze investigate, și îndeamnă persoanele care pot oferi informații să se prezinte în audiență la procurori, pentru ca să contribuie la avansarea investigațiilor acestui caz de rezonanță.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md