15:58:29 17.11.2018
 
Stiri

Cum vă schimbă CĂSĂTORIA din punct de vedere fizic și mental, potrivit științei. BUNE și RELE…

Știri 28.07.2018 08:30 Vizualizări786 Autor: Ziarul National
Cum vă schimbă CĂSĂTORIA din punct de vedere fizic și mental, potrivit științei. BUNE și RELE… Sursa: cunoastelumea.ro

În fiecare an mii și mii, și mii de cupluri își unesc destinele prin taina căsătoriei, iar acest pas important are efect pe termen lung asupra sănătății lor. Deși cercetătorii au remarcat că există și beneficii ale sănătății în cadrul căsătoriei, acestea pot fi observate în special în cazul adulților mai în vârstă. În cazul proaspeților căsătoriți, cercetătorii au observat că, în special bărbații sunt mai susceptibili de a deveni supraponderali sau obezi. După căsătorie, în rândul celor căsătoriţi, atât bărbaţi cât și femei, există tendinţa de reducere a activităţii fizice, ceea ce echivalează cu un stil de viaţă mai sedentar.

Din acest motiv nu este o surpriză faptul că probabilitatea ca bărbaţii căsătoriţi să apeleze la asistenţa medicală preventivă este mai mare decât în cazul bărbaţilor necăsătoriţi. În schimb, persoanele căsătorite au raportat o mai bună stare de sănătate mintală și un consum mai mic de alcool, potrivit unui sondaj privind sănătatea publică efectuat în Canada.

Cercetătorii au constatat într-un studiu recent că în primul an de căsătorie bărbații au tendința de a deveni mai conştiincioşi, în timp ce femeile tind să devină mai puțin nervoase. Cu toate acestea, în urma aceluiași studiu s-a constatat că femeile şi bărbaţii căsătoriţi au devenit mai interiorizaţi după primul an de căsătorie.

Unii cercetători cred că motivul pentru care starea de sănătate a persoanelor necăsătorite pare să fie mai bună în prezent decât cea a persoanelor căsătorite se datorează faptului că stigmatizarea socială a celor necăsătoriţi este mai mică în prezent decât în trecut.

Înţelegerea modului în care căsătoria afectează oamenii s-a schimbat în timp și a devenit mai exactă, dar este important de menţionat că toate aceste avantaje și dezavantaje care rezultă în urma căsătoriei nu ar trebui să reprezinte un motiv pentru a ne căsători sau pentru a nu ne căsători.Toate acestea sunt doar niște observații neutre care ne arată că atitudinea mentală a căsătoriților sau a necăsătoriților, ca și obiceiurile în cuplu sau de unul singur, influențează modul de a fi și sănătatea.

sursa: https://www.sciencealert.com/marriage-changes-you-physically-and-mentally-here-s-the-science-behind-why

Sursa: cunoastelumea.ro

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md