03:49:48 24.09.2018
 
Stiri

Cum arată ucigaşul lui JOHN LENNON, la 38 de ani de la ORIBILA crimă

Monden 22.08.2018 19:30 Vizualizări880 Autor: Ziarul National
Cum arată ucigaşul lui JOHN LENNON, la 38 de ani de la ORIBILA crimă Sursa: okmagazine.ro

Mark David Chapman are 63 de ani acum. Iar ziua din decembrie 1980, când a zguduit lumea muzicii cu crima sa, i-a schimbat pentru totdeauna viaţa.

Practic, Mark şi-a petrecut de atunci viaţa după gratii. A fost închis în 1981, după ce l-a împuşcat pe John Lennon chiar în faţa soţiei lui, Yoko Ono, la intrarea în clădirea de apartamente Dakota, din Manhattan.

Crima s-a petrecut pe când Lennon se întorcea acasă împreună cu omniprezenta soţie, muzicianul fiind împuşcat în spate de patru ori, chiar când intra în clădirea unde locuia. Mark s-a aşezat apoi pe caldarâm, citind calm „De veghe în lanul de secară” al lui Salinger, până când a venit poliţia să-l aresteze.

S-a descoperit apoi că, mai devreme în acea zi, John îi dăduse lui Mark un album „Double Fantasy” cu autograful lui. Ulterior, criminalul a povestit că a plănuit în amănunt crima fiindcă şi-a dorit să fie faimos.

A reuşit? Oare câtă lume se mai gândeşte acum la el? Din anul 2000 până în prezent, i-au fost refuzate nouă solicitări de suspendare a executării pedepsei sub supraveghere. Săptămâna aceasta va avea loc audierea pentru cea de-a zecea lui solicitare de eliberare. Iar fanii artistului Beatles speră ca verdictul să fie acelaşi. Mai jos poţi vedea cum arată Mark acum, în fotografia obţinută de TMZ.com.

Mark David Chapman, în prezent

Lennon a fost incinerat, soţia răspândindu-i cenuşa peste o zonă din Central Park, New York, care azi este închinată memoriei lui, fiind botezată Strawberry Fields, după un cântec al Beatleşilor. Acum cinci zile, Strawberry Fields s-a umplut de oameni care au cerut blocarea solicitării de eliberare a lui Chapman.

Sursa: okmagazine.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md