20:54:37 28.09.2020
 
Stiri

Cresc TEMERILE legate noul business în care e implicată familia președintelui: „Dodon cu prietenul Chaika vor să transforme R. Moldova într-o GROAPĂ DE GUNOI? Poate chiar RADIOACTIV? Chicu și Ceban brusc au început să-și bată capul de gunoiști”

Politică 06.01.2020 10:48 Vizualizări6204 Autor: Ziarul National
Cresc TEMERILE legate noul business în care e implicată familia președintelui: „Dodon cu prietenul Chaika vor să transforme R. Moldova într-o GROAPĂ DE GUNOI? Poate chiar RADIOACTIV? Chicu și Ceban brusc au început să-și bată capul de gunoiști”


Deputatul Dumitru Alaiba este îngrijorat că R. Moldova ar putea fi transformată într-un poligon de depozitarea a deșeurilor, inclusiv radioactive, după ce fiul procurorului general al Federației Ruse, Igor Chaika, și fratele președintelui R. Moldova, Alexandru Dodon, au inițiat o afacere în acest domeniu. Temerile deputatului PAS s-au intensificat după ce Guvernul Chicu a luat decizia să fie creată o instituție publică națională, care va fi responsabilă de colectarea și procesarea deșeurilor.

Citește și: Dodon ar avea AFACERI în Rusia: „Eu știu poziția lui Igor Nicolaevici – merge acolo unde miroase a BANI. Dacă miroase a DOLARI la Moscova, atunci de ce nu”

„Dodon cu prietenul Chaika vor să transforme R. Moldova într-o groapă de gunoi? Poate chiar radioactiv? Igor Chaika și Alexandru Dodon mai au o afacere în Moscova de câteva luni. Compania se va ocupa cu prelucrarea deșeurilor. Printre domeniile de activitate ale companiei - colectarea, prelucrarea și utilizarea deșeurilor periculoase, prelucrarea și utilizarea deșeurilor radioactive”, menționează Alaiba.

Citește și: Fratele lui Igor Dodon a devenit asociat cu fiul procurorului rus într-o nouă afacere: „Familia Dodon se „înfruptă” din plin din GUNOAIELE rusești”

Parlamentarul amintește că săptămâna trecută Guvernul Chicu a luat decizia privind crearea unei instituții publice naționale, responsabile de colectarea și procesarea deșeurilor. Acest lucru nu-i pare deloc întâmplător deputatului PAS.

Citește și: UPDATE // Premierul Chicu le dă de lucru lui Ceaika&Dodon în R. Moldova? Decizii la Guvern cu privire la colectarea și procesarea deșeurilor solide. Reacția prim-ministrului

„Săptămâna trecută, Ion Chicu și Ion Ceban brusc au început să-și bată capul de gunoiști. Primul chiar a inițiat fondarea unei instituții publice. Pasul logic care urmează - un PPP cu noul business privat al lui Chaika cu Dodon? Și nu cumva planificați să aduceți spre incinerare și prelucrare deșeuri, incinerarea cărora e interzisă în Rusia? Nu cumva vreți să transformați R. Moldova într-o groapă mare de gunoi? Întreb și eu pentru că, deși nu vă știu, vă știu. Și pentru că nu cred în așa coincidențe”, a punctat Dumitru Alaiba.

Totuși, un fost candidat la funcția de primar general al capitalei, Vitalie Voznoi, i-a amintit lui Alaiba că reprezentanții coaliției „ACUM” – PSRM au efectuat în august modificări la Legea privind deșeurile. Potrivit modificărilor respective, a fost anulată interdicția arderii deșeurilor nereciclabile. Deja de atunci se cunoștea despre business-ul comun al lui Alexandru Dodon și Chaika.

„Eu nu am votat acea lege. E un lucru să votezi principiul și altceva e să dezvolți o schemă în baza unei legi. Hai să nu speculăm, te rog, foarte mult. După cum iese, noi suntem vinovați de faptul că Dodon are business cu Chaika”, a răspuns Alaiba la acuzația lui Voznoi.

Presa rusă a anunțat în luna august 2019 că fratele președintelui Igor Dodon, Alexandru, a devenit din nou asociat cu fiul procurorului general al Federației Ruse, Igor Chaika, într-o afacere de reciclare a deșeurilor. Astfel, Alexandru Dodon a ajuns, pe 30 august curent, proprietarul a 10% din acțiunile unei companii de colectare și prelucrare a deșeurilor, unde Chaika deține 50%.

De asemenea, la mijlocul lunii iulie, presa de la Moscova a transmis că Alexandru Dodon va deține 15% din compania de construcții „АрхплейДевелопмент”. Și de această dată, acționar principal al companiei e nimeni altul decât Igor Ceaika, membru al organizației obștești „Delovaia Rossia” și reprezentant al acestei organizații în R. Moldova și Transnistria.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Drugul lui Dondown Caika 08.01.2020 11:56

Priviți: ”МУСОРНЫЙ КОРОЛЬ ЧАЙКА И ЭКОЛОГИЧЕСКАЯ КАТАСТРОФА ЗАВОДЫ СМЕРТИ ПЕРЕРАБОТКА” https://www.youtube.com/watch?v=2HlvA1TkDXI

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md