06:06:04 26.04.2019
 
Stiri

Conștienți de probleme, vinificatorii moldoveni cred că vor avea succes pe piața europeană

Economie 26.09.2013 13:31 Vizualizări2188 Autor: Virginia Nica
Conștienți de probleme, vinificatorii moldoveni cred că vor avea succes pe piața europeană

Deși spun că pe piața europeană este o concurență acerbă, iar prețurile oferite de importatori sunt uneori mai mici decât cele estimate, vinificatorii autohtoni sunt de părere că, datorită deciziei oficialilor europeni de a liberaliza importul, vor putea să cucerească această piață.

Potrivit producătorilor de vinuri din R. Moldova, consumatorul european nu cunoaște atât de bine vinul moldovenesc, însă, odată cu eliminarea limitei la export, acest produs va deveni mai cunoscut și mai apreciat. „Nu putem să spunem că vinurile noastre sunt așteptate de consumatorul european, pentru că el nu cunoaște încă foarte bine acest produs, însă față de piața rusească, această piață este mai sigură. Aici politicul nu intervine în domeniul economic. Nu mă tem că vor exista probleme ce țin de calitatea vinurilor noastre și cred în succesul vinificatorilor autohtoni pe piața europeană”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL directorul companiei vinicole „Doina Vin”, Feodosie Borș.

În același timp, Adrian Cojocaru, care este responsabil de exporturi în cadrul companiei care exportă cea mai mare cantitate de vin pe piața europeană, „Suvorov-Vin”, susține că țările concurente pe piața vincolă europeană aplică anumite politici de susținere a vinificatorilor, ceea ce nu se întâmplă și în Republicii Moldova. „Totuși, eu sunt optimist în privința faptului că ne putem afirma pe piața europeană. Odată cu creșterea cantității exportate pe piața europeană, vinul nostru va deveni mai cunoscut și mai apreciat de consumatorul european”, susține Adrian Cojocaru.

Directorul adjunct al combinatului de vinuri „Cricova”, Valeriu Țâra, a afirmat că, pentru a pătrunde pe această piață, este necesar mult timp și eforturi financiare. „Acestea sunt realitățile. Spuneți-mi care este idealistul care poate spune că vinurile noastre vor pătrunde ușor pe piața europeană? Și în România vinurile nu sunt primite așa cum ne dorim noi, deoarece chiar dacă suntem la fel, consumatorii sunt mai rezervați în privința vinurilor noastre”, a mai spus Valeriu Țâra.

Menționăm că autoritățile au fost anunțate ieri despre decizia Comisiei Europene de a elimina limita cantitativă la importul vinurilor moldovenești pe piața europeană, după ce Rusia a interzis, pe 10 septembrie curent, importul acestora, invocând probleme de inofensivitate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!



Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md