03:44:30 25.07.2024
Stiri

Constanţa va avea o plajă UNICĂ în Europa - cui este destinată

Știri 19.07.2017 20:30 Vizualizări3810 Autor: Ziarul National


Constanţa va avea o plajă UNICĂ în Europa - cui este destinată Sursa: ziare.com

La Constanţa se va deschide în 2018 o plajă unică în Europa, concepută pentru persoanele cu dizabilităţi.

Sectorul de plajă din zona Faleza Nord, întins pe o suprafaţă totală de 22.000 mp şi cu o deschidere la mare de 200 metri, va fi ca un parc terapeutic, care va cuprinde două zone de şezlonguri (100 de locuri), două zone de cearşafuri (1.000 de locuri), rampe de acces, o scenă pentru evenimente, grădina senzorială de relaxare, punct de hidratare, două locuri de joacă, o zonă de stimulare auditivă şi una de stimulare vizuală şi tactilă, o alee senzorială, un atelier de olărit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilităţi şi un cort de prim ajutor.

Va exista o zonă de olărit, înconjurată de o alee senzorială pe care turiştii vor putea merge cu picioarele goale, pe butuci de lemn, rogojină, pietre de rău, scoarţă de copac, gazon, boabe de fasole, activitate care sporeşte considerabil atenţia şi satisface nevoia omului de a se contopi cu natura.

„Pentru persoanele cu dificultăţi locomotorii, organizatorii proiectului vor instala, pe plajă, o rampă de acces dintr-un material special, care le va permite deplasarea cu uşurinţă. De asemenea, persoanele cu dizabilităţi vor beneficia şi de trei cărucioare mobile plutitoare, pentru a se bucura de apa mării”, se arată în comunicat.

Pentru copiii care prezintă dificultăţi la nivel senzorial vor exista două zone speciale: de stimulare auditivă (instrumente muzicale adaptate pentru exterior) şi de stimulare vizuală şi tactilă.

Proiectul este iniţiat de psihologul Adrian Gemănaru, nominalizat la World Autism Festival pentru elaborarea unor terapii de recuperare a copiilor cu autism, dar şi cu alte dizabilităţi.

Pe 5 şi 6 mai 2018 vor fi organizate evenimente sportive pentru a se strânge fonduri necesare pentru acest proiect. Peste 1.500 de oameni vor alerga 24 de ore în Mamaia pentru acest scop nobil.

Psihologul Adrian Gemănaru va organiza a doua ediţie a evenimentului sportiv „Alerg 24h pentru Autism Marea Neagră”, prin intermediul căruia companiile şi organizaţiile participante vor avea ocazia de a se alătura, în mod direct, acestui concept unic.

Acest proiect costă 100.000 de euro.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md