15:44:42 18.05.2024
Stiri

Operațiune de salvare DRAMATICĂ pe Marea Neagră: Un vas ce naviga sub pavilionul R. Moldova, salvat

Economie 14.02.2018 16:12 Vizualizări2476 Autor: Ziarul National
Operațiune de salvare DRAMATICĂ pe Marea Neagră: Un vas ce naviga sub pavilionul R. Moldova, salvat Sursa: realitatea.net


Alertă în Portul Constanţa! O navă cu produse petroliere, sub pavilion al Republicii Moldova și aflată la 16 mile marine de Constanța, este în pericol de scufundare. Echipajul a transmis un semnal SOS: a spus că nava are o fisură la bord în sala motoarelor şi a început să ia apă. Ana Maria Stancu are mai multe informații.

Operaţiune de salvare azi-noapte, în Marea Neagră. Un tanc petrolier cu șapte oameni la bord şi o încărcătură de 1.600 de tone, care venea de la Odesa, a fost în pericol să se scufunde.

Marinarii au cerut ajutorul autorităţilor române aseară, în jurul orei 20. Ei au spus că se află la circa 30 de kilometri în larg faţă de portul Constanţa şi că nava lor are o spărtură de aproximativ doi metri prin care intră apă. Vasul navighează sub pavilionul Republicii Moldova.

Nava se afla la 16 mile travers de Constanța când a fost identificată o fisură la bord, în sala motoare, și a început să se inunde, potrivit TVR. Imediat autoritățile române s-au mobilizat, a fost trimisă ambarcațiunea „Topaz”, a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), dar și una a Gărzii de Coastă.

La bord se află șapte marinari care nu au vrut să părăsească nava. Aceasta a fost tractată până în Portul Constanța Sud - Agigea și a fost asigurată asistență. La această oră se află sub proceduri de manevră în port. ARSVOM a demarat și operațiunile de salvare, se va interveni cu scafandri, pentru scoaterea apei de la bord, dar și pentru repararea fisurii.

Nava transportă produse petroliere și are o capacitate de 1.600 de tone. Până în acest moment nu există nicio informație despre existența vreunei poluări. Potrivit ARSVOM, aceste nave, de tip tanc, sunt foarte dotate și bine compartimentate, astfel încât riscul de poluare să fie minim.

Sursa: realitatea.net


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md