04:05:56 09.05.2021
 
Stiri

Operațiune de salvare DRAMATICĂ pe Marea Neagră: Un vas ce naviga sub pavilionul R. Moldova, salvat

Economie 14.02.2018 16:12 Vizualizări1587 Autor: Ziarul National
Operațiune de salvare DRAMATICĂ pe Marea Neagră: Un vas ce naviga sub pavilionul R. Moldova, salvat Sursa: realitatea.net


Alertă în Portul Constanţa! O navă cu produse petroliere, sub pavilion al Republicii Moldova și aflată la 16 mile marine de Constanța, este în pericol de scufundare. Echipajul a transmis un semnal SOS: a spus că nava are o fisură la bord în sala motoarelor şi a început să ia apă. Ana Maria Stancu are mai multe informații.

Operaţiune de salvare azi-noapte, în Marea Neagră. Un tanc petrolier cu șapte oameni la bord şi o încărcătură de 1.600 de tone, care venea de la Odesa, a fost în pericol să se scufunde.

Marinarii au cerut ajutorul autorităţilor române aseară, în jurul orei 20. Ei au spus că se află la circa 30 de kilometri în larg faţă de portul Constanţa şi că nava lor are o spărtură de aproximativ doi metri prin care intră apă. Vasul navighează sub pavilionul Republicii Moldova.

Nava se afla la 16 mile travers de Constanța când a fost identificată o fisură la bord, în sala motoare, și a început să se inunde, potrivit TVR. Imediat autoritățile române s-au mobilizat, a fost trimisă ambarcațiunea „Topaz”, a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), dar și una a Gărzii de Coastă.

La bord se află șapte marinari care nu au vrut să părăsească nava. Aceasta a fost tractată până în Portul Constanța Sud - Agigea și a fost asigurată asistență. La această oră se află sub proceduri de manevră în port. ARSVOM a demarat și operațiunile de salvare, se va interveni cu scafandri, pentru scoaterea apei de la bord, dar și pentru repararea fisurii.

Nava transportă produse petroliere și are o capacitate de 1.600 de tone. Până în acest moment nu există nicio informație despre existența vreunei poluări. Potrivit ARSVOM, aceste nave, de tip tanc, sunt foarte dotate și bine compartimentate, astfel încât riscul de poluare să fie minim.

Sursa: realitatea.net

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

04.05.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // De la presa liberă l...

30.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Covidul politic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md