20:37:11 19.11.2018
 
Stiri

Femeia care s-a OPERAT ca să nu mai fie nevoită să ajungă la TOALETĂ

Știri 29.04.2018 18:03 Vizualizări1225 Autor: Ludmila Costin
Femeia care s-a OPERAT ca să nu mai fie nevoită să ajungă la TOALETĂ sursa: digi24.ro

Una dintre problemele întâmpinate de persoanele cu dizabilități motrice este lipsa toaletelor publice speciale. Tot mai multe persoane invalide recurg, din această cauză, la operații de care nu au nevoie din punct de vedere medical.

Marni Smyth suferă de atrofiere musculară spinală și folosește un scaun cu rotile de când are trei ani, relatează BBC.

Femeia din Marea Britanie spune că e o adevărată luptă în fiecare zi să găsească toalete publice care să-i satisfacă nevoile speciale.

„Când eram la facultate, încercam să evit să beau pe cât de mult puteam, altfel trebuia să merg acasă”, afirmă Marni Smyth.

În urmă cu doi ani, femeia a decis să facă o operație pentru care nu avea o nevoie medicală. Medicii i-au montat un cateter suprapubian. Astfel nu mai are nevoie să ajungă la un grup sanitar pentru a-și face nevoie.

Ea spune că multe alte persoane cu dizabilități motrice recurg la această operație.

„Sunt mult mai sănătoasă acum, în general. Înainte eram deshidratată. Nu beam toată ziua ca să evit să folosesc toaleta”, spune ea.

Operația poate cauza infecții și complicații. Cu toate astea, Marni spune că „nu ar schimba cateterul pentru nimic în lume”, întrucât i-a „schimbat viața”.„Mi-aș fi dorit să nu fie nevoie să fac această operație dacă existau facilități necesare”, adaugă ea.

Fata atrage atenția că, pe lângă faptul că toaletele pentru oamenii cu dizabilități se găsesc greu, acelea pe care le găsea nu erau întreținute.

Afectați de această problemă nu sunt doar cei în scaunul cu rotile, dar și prietenii și familiile lor care trebuie să-i ajute pe aceștia. Uneori este nevoie ca cei cu invalizi să fie schimbați în toaleta publică, iar riscul de a lua o infecție de pe podele este mare.

Paralimpica Anne Wafula-Strike a fost nevoită să facă pe ea în timpul unei călătorii cu trenul, anul trecut, din cauza faptului că toaleta pentru cei cu dizabilități nu funcționa. Ea își amintește momentul ca fiind „cel mai umilitor din viață”.

Atunci s-a hotărât să facă ceva în această privință. Ea a luat legătura cu ministrul Transportului din Marea Britanie împreună cu care speră să facă „un plan de acțiune” pentru ca toaletele publice să fie mai accesibile și pentru persoanele cu dizabilități.

Sursa: digi24.ro

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md