07:47:34 19.08.2019
 
Stiri

Cine este Sfântul Valentin, patronul îndrăgostiților. Povestea lui e uluitoare

Știri 12.01.2019 16:19 Vizualizări861 Autor: Ziarul National
Cine este Sfântul Valentin, patronul îndrăgostiților. Povestea lui e uluitoare Sursa: ciao.ro

Sfântul Valentin sau Valentin din Terni (latin. Valentinus) este un martir declarat ca sfânt al creștinilor romano-catolici.

Cine este Sfântul Valentin, patronul îndrăgostiților. Acesta a trăit în secolul III, fiind episcop în Interamna (azi: Terni, Italia). Legenda spune că a cununat o creștină cu un păgân, îndrăgostiți până peste cap. Pe lângă asta, Sfântul Valentin avea un suflet mare și iubea toată lumea.

Obișnuia să le dăruiască tinerilor îndrăgostiți flori din curtea lui și să vindece bolnavi. Pentru că a cununat religios îndrăgostiții și n-a ascultat porunca împăratului roman Claudius II, a plătit cu viața.

Patronul îndrăgostiților

Bărbatul a plătit cu viața pentru credința lui. În America, este unul din sfinții care e printre cei mai îndrăgiți din lume. Cu toate că ziua morții sale a luat o turnură greșită (marketing agresiv, totul pentru a vinde), sunt unii oameni care îi cinstesc memoria aprinzând candela pe 14 februarie, an de an.

Decapitat pe 14 februarie anul 269

Sfântul Valentin a murit prin decapitare de către păgâni pe 14 februarie anul 269. Aceștia s-au supărat în momentul în care Sfântul Valentin l-a adus la credință pe un filosof renumit, Cratone, şi pe trei tineri ucenici ai săi atenieni. După moartea lui, aceștia i-au luat trupul și l-au dus la Terni. Acolo a fost primit cu mari onoruri de către creștini.

Azi, Sf. Valentin este considerat patronul protector al îndrăgostiților. În cinstea Sfântului Valentin, în Statele Unite și mai nou și în statele europene, se fac petreceri și baluri. Îndrăgostiții își fac cadouri. În calendarul ortodox sfântul Valentin este sărbătorit pe 30 iulie.

Semnificația numelui Valentin

Valentin este un nume latinesc, format din participiul prezent al verbului valeo – valere = a se simţi bine, a fi în putere. În lumea anglo-saxonă, numele Valentin este sinonim cu Sweetheart – „îndrăgostiţi” şi este atribuit felicitării pe care îndrăgostiții şi-o trimit în ziua de 14 februarie.

Sursa: ciao.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md