00:12:25 16.07.2019
 
Stiri

Povestea gemenilor identici SEPARAȚI la naștere. Unul a crescut evreu, altul nazist

Știri 29.07.2018 17:02 Vizualizări974 Autor: Ziarul National
Povestea gemenilor identici SEPARAȚI la naștere. Unul a crescut evreu, altul nazist Sursa: clickpentrufemei.ro

Oskar Stohr şi Jack Yufe au fost separaţi la naştere în anii '30. La vârsta de șase luni, Stohr a plecat cu mama sa în Europa. Fratele Yufe a rămas alături de tatăl său în Trinidad. După ani buni, cei doi s-au întâlnit datorită unui studiu. Au descoperit că, deși au crescut separat, au multe în comun.

Povestea gemenilor identici separați la naștere a fost studiu de caz pentru specialiști. Cu toate că nu s-au văzut sau vorbit decenii bune, frații Oskar Stohr şi Jack Yufe aveau multe în comun. Se îmbrăcau la fel, mergeau la fel, aveau ticuri și temperamente asemenea.

Ambii iubeau untul și trăgeau apa înainte de a folosi toaleta. Cu toate că au crescut în medii diferite, au ajuns să aibă multe în comun.

„Sunt un exemplu perfect al modului cum gemenii, deşi au crescut în medii complet diferite, sunt foarte asemănători”, a spus Nancy Segal, profesor de psihologie la Cal State Fullerton, care a studiat fraţii. Cercetarea ei a avut loc în Minnesota.

Cum au trăit

Stohr a crescut în Germania, în timpul ascensiuni naziste. S-a alăturat Tineretului Hitlerist (Hitlerjugend), iar Yufe a fost crescut în credinţa evreiască în Port of Spain, Trinidad. Acesta s-a mutat în Israel, la dorinţa tatălui său.

Gemenii identici s-au întâlnit prima dată la vârsta de 21 de ani. Aveau același tip de ochelari și același model de geacă. Unul o luase din Israel, altul din Germania. Ambii au fost șocați. „Oskar de ce porţi aceleaşi haine ca şi mine?”, l-am întrebat, iar el a răspuns „de ce porţi tu aceleaşi haine ca mine?”, a mărturisit Yufe pentru BBC.

Cum au participat la studiu

De la acea întâlnire, gemenii nu s-au mai văzut 25 de ani. În 1979 Yufe a văzut un articol despre „Gemenii Jim”. E vorba de o pereche de gemeni care a fost separată la naştere. Fiecare bebeluş a fost botezat Jim de fiecare familie adoptivă.

Jim Springer şi Jim Lewis s-au întâlnit când erau adulţi. Au fost uimiţi să afle similarităţile dintre ei. Aveau joburi asemănătoare în poliţie şi fuseseră căsătoriţi, apoi divorţaseră de două femei care aveau acelaşi prenume. Cei doi Jim au fost primii subiecţi ai studiului universităţii Minnesota.

Yufe a fost intrigat de studiu şi l-a rugat pe Oskar să participe. Și au devenit a şaptea pereche de gemeni care participă la studiu. Psihologul Thomas J. Bouchard a observat obiceiuri destul de ciudate între cei doi frați.

„Am crezut că doar eu am obiceiul de a mă juca cu elastice sau cu agrafe când sunt emoţionat, însă şi Oskar făcea la fel”, a spus Yufe.

„Au avut o relaţie deosebită, una de iubire şi ură. Simţeau o repulsie, dar şi o atracţie, unul faţă de celălalt”, a spus Nancy Segal, care a scris în 2005 o carte despre gemeni.

Nancy Segal l-a întrebat pe Jack Yufe dacă-l iubea pe fratele său. Răspunsul nu a șocat-o: „Nici măcar nu ştiu dacă ne plăceam”. Cei doi au petrecut o lună împreună pe parcursul studiului.

Oskar Stohr a lucrat mulţi ani în mină și a murit de cancer la plămân în 1997. Jack Yufe a murit pe 11 noiembrie 2015 la vârsta de 82 de ani, în San Diego. A fost răpus de cancer la stomac, informează Los Angeles Times.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md