03:20:41 13.06.2024
Stiri

Povestea căsniciei RATATE a unei mari pianiste

Monden 15.08.2018 17:02 Vizualizări3735 Autor: Ziarul National
Povestea căsniciei RATATE a unei mari pianiste Sursa: stirilekanald.ro


Mihaela Ursuleasa, pianista care a murit la 33 de ani, în august 2012, a avut o căsnicie cu probleme.

Comemorarea a șase ani de la dispariția marii pianiste Mihaela Ursuleasa, răpusă la doar 33 de ani de un anevrism cerebral, a fost marcată de jurnalista Eveline Păuna prin realizarea unui reportaj exclusiv cu fata și cu mama artistei. Imediat după dramă, Agripina, mama Mihaelei, a luat-o în grijă pe Stephanie Felicia, nepoata sa, pe care Mihaela o avea ca urmare a relației cu muzicianul Rudolf Moldovan.

În materialul publicat pe blogul ziaristei, Agripina Ursuleasa a dezvăluit printre altele și povestea căsniciei ratate a Mihaelei, care a fost măritată până la 21 de ani cu Rudolf, un contrabasist.

„La o cină de după un concert, Mihaela a stat lângă un băiat frumos, contrabasist. Era primul băiat pe care l-a văzut, pentru că ea nu avea timp în afara muzicii. A venit acasă încântată: «Mamă, am vorbit cu un băiat frumos şi cred că i-a plăcut de mine că mi-a spus să-i dau numărul de telefon» (...)

Băiatul acela, mai mare decât Mihaela, era foarte educat, foarte pregătit, dar făcea parte dintr-o sectă din America. Şi, în timp, Mihaela a devenit tot mai nefericită lângă el.

S-au căsătorit legitim, iar eu m-am întors în România. Economiile erau trimise la secta aceea… El era un băiat bun, a respectat-o, dar nu se potriveau. Mihaela mă suna şi-mi spunea că nu prea e fericită, să mă întorc la Viena”, a mărturisit mama Mihaelei Ursuleasa.Mihaela Ursuleasa a fost o pianistă română. Tatăl său, care cânta jazz la pian, era de etnie romă iar mama sa era cântăreață moldoveancă.

La cinci ani a început să cânte la pian, cerându-i ajutorul tatălui său pentru a descifra un cântecel, „Păpușa bolnavă”, de Ceaikovski.

La vârsta de 13 ani, artista a primit o bursă de studii la Viena oferită de celebrul dirijor Claudio Abbado după ce aceasta câștigase locul al doilea la un concurs de pian din Senigallia, Italia.

La sfatul lui Claudio Abbado, a renunțat temporar la concerte și s-a concentrat asupra educației sale muzicale. Rezultatul a fost că în 1995 a câștigat Concursul Internațional de Pian Clara Haskil.

Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena pe care l-a absolvit în 1999 „cum laude”, obținând diploma de specializare în arta concertului, sub îndrumarea profesorului Heinz Medjimorec.

Stabilită la Viena, în timpul unui concert l-a cunoscut pe violoncelistul de origine română Rodin Moldovan. Cei doi au devenit părinții unei fetițe, Ștefania.

În dimineața zilei de 2 august 2012, Mihaela Ursuleasa a decedat în urma unui atac cerebral, în apartamentul ei din Viena, orașul în care se stabilise de douăzeci de ani.

Sursa: stirilekanald.ro; wikipedia.org


Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md