15:48:38 18.05.2024
Stiri

Cinci TRUCURI care îți dau energie dimineața. Funcționează rapid

Știri 29.03.2018 07:30 Vizualizări2028 Autor: Ziarul National
Cinci TRUCURI care îți dau energie dimineața. Funcționează rapid sursa: eva.ro


Nu numai cafeaua poate să te ajute ca să te trezești dimineața. Mai există câteva lucruri mărunte pe care poți să le faci ca să te revigorezi și să te simți energică.

Dacă te-ai trezit fără pic de energie poți să încerci aceste trucuri rapide ca să te simți revigorat și să te apuci de muncă:

Apa rece

Un duș cu apă călduță încheiat cu un jet de apă rece are un efect revigorant și este foarte indicat dimineața. Dacă timpul nu îți permite și trebuie să fugi la muncă, atunci poți să te speli pe față cu apă rece de mai multe ori ca să simți că te-ai trezit. Folosește acest truc în diminețile în care te trezești fără pic de energie!

Alege ceva portocaliu

Această culoare are un puternic efect revigorant asupra noastră, explică Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone care este autoritatea internațională în domeniul culorilor și a sistemelor de culori. Practic, portocaliul este asociat cu energie, iar corpul nostru va răspunde în acest fel, susține specialistul citat de realsimple.com. Poartă un capot portocaliu, îmbracă o rochie portocalie, bea un suc de portocale sau folosește o saltea portocalie pentru stretching-ul de dimineață. Mai poți chiar să-ți bei cafeaua dintr-o cană portocalie ca să simți cum te umpli de energie și poftă de viață.

Un exercițiu din yoga îți dă energie

Cobra este o postură din yoga care are un efect puternic asupra corpului, umplându-l de energie, explică antrenorul de yoga Kerri Axelrod.

Așază-te pe burtă pe saltea sau covor, plasează mâinile în dreptul pieptului, încordează posteriorul și picioarele în timp ce împingi în mâini ca să ridici trunchiul. Inspiră și expiră pe nas de mai multe ori, ținând ochii închiși și concentrându-te doar pe respirație. Menține postura timp de 30 de secunde, după care poți să o repeți de câte ori simți nevoia.

Pune muzica ta preferată

Folosește-te de efectul benefic pe care îl are muzica asupra psihicului. Pune la calculator sau la televizor muzica ta preferată care știi că te umple de energie și te binedispune. Este unul dintre cele mai eficiente trucuri ca să te umpli de energie și stare de bine de la primele ore ale dimineții. Indiferent de genul muzical pe care-l asculți, muzica are capacitatea de a ne conferi o stare de bine.

Folosește uleiurile esențiale

Cercetările arată că uleiul esențial de citrice sau rozmarin are un efect revigorant și energizant asupra corpului. Poți să folosești câteva picături din uleiul preferat pe care să le pui în cadă în timp ce faci duș. Astfel, aburii din baie vor dispersa mirosul plăcut care te umple de energie. Mai poți să folosești aceste uleiuri pentru candelă și să pui câteva picături peste apă.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md