19:36:56 13.07.2024
Stiri

TRUCURI // Cum să te calmezi când ai o criză de nervi

Știri 25.01.2019 08:04 Vizualizări12502 Autor: Ziarul National
TRUCURI // Cum să te calmezi când ai o criză de nervi Sursa: eva.ro


Furia este o emoţie naturală şi uneori utilă. Ea ne ajută să identificăm instinctiv situaţiile periculoase şi să reacţionăm în faţa lor.

Furia ne poate ajuta, de asemenea, să începem să facem lucruri cu adevărat bune. Cel mai adesea, însă, furia incontrolabilă este o cauză a stresului şi a problemelor avute în relaţiile cu colegii, rudele, prietenii sau cu propria noastră persoană.

Iată câteva moduri prin care îţi poţi gestiona şi îţi poţi ţine furia sub control:

Scrie pe o foaie motivele pentru care eşti supărat şi apoi distruge-o

Scrie despre furia ta, în detaliu, fiecare motiv pentru care eşti supărat sau frustrat. Acest lucru poate ameliora tensiunea din corp. Acordă atenţie fiecărui mic lucru care te deranjează şi descrie-l cât mai bine posibil. Eliberează-ţi mintea de aceste gânduri. Apoi poţi arunca lista sau, chiar mai bine, distruge-o, eliberându-te de stres odată pentru totdeauna.

Caută iubire şi afecţiune

Ceva atât de simplu precum o îmbrăţişare te poate ajuta să îţi gestionezi mai bine nervii. Acest lucru creşte nivelul de oxitocină care este un neutrotranspiţător, care eliberează stresul şi supărarea. Vei fi mai fericit şi mai mulţumit după, indiferent de situaţia dată.

Mestecă gumă

S-a dovedit ştiinţific că guma de mestecat te poate ajuta să scapi de nervii pe care îi ai faţă de cei din jurul tău. Acest lucru se întâmplă deoarece atunci când îţi mişti în mod activ maxilarul, muşchii feţei şi ai corpului eliberează lent tensiunea. Deci, asigură-te să ai mereu o gumă la îndemână pentru zilele grele şi vei observa o diferenţă semnificativă în modul în care reacţionezi la diferite situaţii.

Plimbă-te sau chiar aleargă

Trebuie să faci exerciţii fizice într-o formă sau alta. Aleargă un kilometru, plimbă-te prin parc 20 de minute sau fă gimnastică, fiecare dintre aceste activităţi îţi va ajuta creierul să producă endorfine, cunoscute şi sub numele de hormonii fericirii. Ei ard energia care, altfel, ar putea să se transforme în ură şi supărare.

Cântă melodia ta preferată

Sună surprinzător dar cântatul este, de fapt, un mod uimitor de a reduce o mare cantitate de stres şi furie. Pune melodia ta preferată atunci când ai o dispoziţie proastă, stai izolat şi bucură-te să o fredonezi cât mai tare posibil. Acest lucru poate ameliora tensiunea din muşchi şi te va aduce într-o stare mult mai plăcută decât ţi-ai putea imagina.

Mănâncă ceva crocant

Nu mânca mult pe fond nervos, asta ca să nu fii şi mai supărat mai târziu. Dar consumă ceva crocant când eşti nervos. Oamenilor le place să asculte sunetele produse de mestecatul a ceva crocant, cumva eliberându-se mental. Acest lucru ar putea, de asemenea, să uşureze tensiunea din maxilar.

Suflă spre degetul mare

Dacă te simţi plin de mânie şi frustrare, ai putea încerca ceva neaşteptat dar destul de eficient: suflă spre degetul mare. Ar putea suna ciudat, dar degetul mare are propriul puls şi prin suflarea lui îţi vei calma pulsul şi vei încetini ritmul cardiac.

Fă treburi casnice

Efectuarea unor treburi de uz casnic te va linişti în cel mai scurt timp. Ai grijă de plante, fă ordine în dulap sau încearcă să îţi organizezi sertarele şi vei fi uimit de cât de repede te vei calma.

Stai aproape de o plantă

Stând aproape de o plantă pentru aproximativ 10 minute, creierul tău va primi oxigenul necesar. Vei gândi mai clar, deci vei scăpa mai uşor de nervii pe care îi ai. Mai mult decât atât, dacă ai o iasomie sau o lavandă, parfumul lor este excelent pentru ameliorarea anxietăţii şi promovează un somn odihnitor.

Setează-ţi cronometrul pentru a-ţi gestiona furia

Cea mai simplă şi probabil cea mai rapidă modalitate de a-ţi gestiona furia poate consta în setarea unui cronometru. Când vei observa cât de puţin timp ai la dispoziţie pentru nervi până la următorul lucru pe care îl ai de făcut, îţi vei da seama că mânia ta este nesimnificativă. Deci, uite-te la timer-ul telefonului sau la un ceas şi vei realiza că poţi face atât de multe lucruri minunate în loc să stai supărat.

Sursa: eva.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md