05:49:46 14.07.2024
Stiri

Cicliste cu hainele pe dos! Cum s-au plimbat mai multe fete prin Chișinău

Social 12.05.2014 10:56 Vizualizări2728 Autor: Ziarul National
Cicliste cu hainele pe dos! Cum s-au plimbat mai multe fete prin Chișinău


S-au îmbrăcat cu hainele pe dos, s-au urcat pe biciclete și au pornit la drum! Mai multe tinere din capitală, pasionate de ciclism, și-au dat ieri întâlnire în centrul capitalei ca să se plimbe pe biciclete. Evenimentul a fost organizat pentru a patra oară și s-a intitulat „Inside Out” (pe dos). Fetele au parcurs aproape 10 km pe bijuteriile lor pe două roți.

Una dintre fetele care au venit la eveniment este Adriana Zbigli. Fata povestește că a participat la toate edițiile. „Pentru mine, bicicleta este un stil de viaţă, este un hobby, e oglinda mea, un accesoriu, deoarece aleg cu grijă ce port când mă plimb cu ea. Bicicletele sunt birourile noastre, ele sunt cele care fac „show-ul”, iar organizatori sunt ambiţia, curajul şi lipsa de inhibiţie”, spune tânăra.

Organizatorii spun că ideea le-a venit spontan. „Dorim să cerem mai mult respect de la şoferi, am văzut că sunt linii speciale pentru ciclişti şi le consider un dezastru total, cred că ar trebui să se investească în disciplinarea şoferilor şi în interzicerea parcărilor neregulamentare”, a spus Anastasia Condruc, una dintre organizatoare.

Una dintre participante a plecat acasă cu o bicicletă „made in Moldova”, pe care a câștigat-o în urma unui concurs organizat de „Fete pe biciclete”. Precizăm că mişcarea „Fete pe biciclete” a fost iniţiată de trei prietene în vara lui 2013. De atunci, rândurile celor care susţin mersul pe biciclete în Chişinău s-a mărit.

Doina CalceaParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md