11:01:48 23.08.2019
 
Stiri

Şeful misiunii OSCE în R. Moldova salută înțelegerile la care au ajuns Chișinăul și Tiraspolul: „A fost un an de succes, dar el încă nu s-a terminat”

Politică 27.11.2017 10:31 Vizualizări1238 Autor: Ziarul National
Şeful misiunii OSCE în R. Moldova salută înțelegerile la care au ajuns Chișinăul și Tiraspolul: „A fost un an de succes, dar el încă nu s-a terminat”

„Carta de la Paris pentru o nouă Europă accentuează că libertatea de mişcare, precum şi libera circulaţie a informaţiei şi ideilor, sunt esenţiale pentru menţinerea şi dezvoltarea societăţilor libere şi a unor culturi înfloritoare. Prin urmare, orice acţiune ce consolidează libertatea de circulaţie, trebuie salutată”, a afirmat şeful misiunii OSCE în R. Moldova, Michael Scanlan, citat de IPN.

„Deschiderea pe data de 18 noiembrie a podului dintre Gura Bâcului şi Bâcioc este o dovadă a acestei aspiraţii”, a declarat ambasadorul cu prilejul celei de-a 27-a aniversări de la semnarea Cartei de la Paris pentru o nouă Europă.

Citește și: Chișinăul și Tiraspolul au semnat PATRU PROTOCOALE privind soluționarea problemelor pentru cetățenii de pe cele două maluri ale Nistrului

Oficialul a precizat că, pentru a ajunge la acordul ce vizează deschiderea podului dintre Gura Bâcului şi Bâcioc, părţile au demonstrat un adevărat angajament de a acţiona în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri. O asemenea abordare faţă de procesul de reglementare este anume acea la care partenerii internaţionali, mediatorii şi observatorii în formatul „5+2”, dar şi toate statele participante, au îndemnat în Declaraţia Consiliului de miniştri al OSCE din decembrie 2016.

„Aşa cum deschiderea podului a consolidat capacitatea de dezvoltare a ambelor maluri, abordarea demonstrată de către Părţi pentru a ajunge la acest rezultat îmi dă încredere că în următoarele zile şi săptămâni se va ajunge la mai multe acorduri. Acesta a fost un an de succes pentru noi toţi, dar el încă nu s-a terminat – mai multe lucruri bune vor urma”, a adăugat ambasadorul.

Cu 27 de ani în urmă, şefii statelor participante la Conferinţa pentru securitate şi cooperare în Europa s-au întâlnit la Paris şi au elaborat un document istoric, cunoscut sub denumirea „Carta de la Paris pentru o nouă Europă”. În acest document, ei şi-au expus aspiraţiile ca relaţiile în cadrul a ceea ce este acum regiunea OSCE, de la Vladivostok la Vancouver, să se bazeze pe respect şi cooperare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Moldoveanul 27.11.2017 09:55

Cine era sceptic in succesul actualei guvernari care au abordat mai direct problema separatismului din Moldova? acum ce mai spuneti fratilor? Personal deja nu mai am indoieli in PDM si atitudiea lor Pro Europeana fata de cursul politic, social si economic al tarii noastre.

timofei 27.11.2017 09:57

cu asa tempouri, cetatenii o sa-i fugareasca singurei pe ocupanti peste vreun an-doi de zile

Spencer 27.11.2017 11:08

Summit-ul în formatul 5+2 și mai ales reprezentarea lui Filip, cred că este unul dintre cei mai importanți și primi pași în rezolvarea conflictului pe Nistru, sperăm la niște rezultate pozitive!

Dorin 27.11.2017 11:16

Totusi nu e rezultatul dorit, ar trebui sa fie continuam in asa mod, incat sa schimbam vizsiunea transistrenilor, sa vada ei ca cu rusii viitor nui.

Realist 27.11.2017 11:43

Daca ati mai ucide propaganda rusa din Transnistria, s-ar schimba mult mai radical situatia

Andrei 27.11.2017 12:06

Daca sincer sunt tare sceptic in privinta rezolvarii conflictului transnistrean. Deci pina acum nimeni n-a fost in stare sa-l rezolve, dar actuala guvernare va putea? Sa dea Domnul... bine ca se straduie, dar nu cred...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md