05:59:12 18.07.2024
Stiri

MOTIVE pentru care ar trebui să ai o garderobă minimalistă

Știri 20.02.2018 08:03 Vizualizări3054 Autor: Ziarul National


MOTIVE pentru care ar trebui să ai o garderobă minimalistă sursa: eva.ro

Ai un dulap plin de haine și ți se pare că nu ai cu ce să te îmbraci. Este o problemă veșnică, cu care se confruntă cele mai multe femei.

Dar dacă tot ai atât de multe haine pe care simți că nu vrei să le porți, de ce nu renunți la ele? Un nou trend interesant devine treptat tot mai popular. Este vorba despre garderobele minimaliste, cele care conțin numai haine de care ai cu adevărat nevoie și pe care le porți cu plăcere. Iar asta înseamnă să ai o colecție restrânsă, dar foarte eficientă, de haine. Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să ai o garderobă minimalistă:

Te pregătești mult mai repede

Nu-i așa că ți se întâmplă des să te uiți în dulapul ticsit de haine și să rămâi cu privirea în gol, fără să știi ce să alegi? Atunci când optezi pentru o garderobă minimalistă, care conține mai puține haine, dar care îți sunt esențiale, vei reuși să alegi rapid ce să porți. Vei ști exact ce ai în dulap și cum să le asociezi pentru a crea ținute impecabile. Nu doar că vei fi gata mult mai repede, dar nici nu te vei mai confrunta cu acea stare de confuzie și nervozitate că nu găsești nimic în dulap.

Economisești spațiu

Cine nu s-a confruntat cu partea din spate a dulapului desprinsă din cauza hainelor îndesate? Avem obiceiul de a păstra atât de multe haine, încât pe măsură ce le colecționăm, nici nu mai avem unde să le punem. De aceea, o garderobă minimalistă, cu puține haine, va rezolva imediat această problemă.

Vei fi mai creativă

Mai puține haine înseamnă mai multe combinații vestimentare interesante. Atunci când reduci numărul pieselor vestimentare, vei învăța să le porți pe cele pe care le ai în combinații originale și interesante. În acest fel și stilul tău vestimentar va avea de câștigat. Te vei putea concentra asupra pieselor cheie și vei găsi noi modalități de a le purta.

Te vei bucura mai mult de ținutele tale

Pentru că ai mai puține opțiuni, îți este mult mai ușor să iei o decizie dacă ai o garderobă minimalistă.

Astfel ești mulțumită de deciziile tale și de alegerile pe care le-ai făcut și te bucuri mai mult de ținutele tale. De asemenea, o colecție restrânsă de haine înseamnă că ai păstrat piese care îți plac foarte mult și pe care le porți cu drag de fiecare dată.

Economisești bani

Dacă nu mai cumperi haine de care nu ai nevoie, vei economisi bani. În loc să cumperi la întâmplare ce îți iese în cale și îți place pe moment, o garderobă minimalistă înseamnă că vei cumpăra haine mult mai rar și vei alege numai elemente de care ai neapărat nevoie. Este o metodă prin care cumperi rar, dar alegi piese de calitate. Principiul este simplu: puțin, dar bun.

În teorie este simplu, dar cum faci să elimini din teancurile de haine pe care nu le porți?

Iată ce ai putea să încerci:

Renunță la tot ceea ce nu porți, în special la acele haine pe care le păstrezi „în caz că vei avea nevoie”. Secretul este să păstrezi numai piesele pe care le porți de cel puțin o dată sau de două ori pe lună, în funcție de sezon.

Organizează-ți dressingul într-un mod logic, bazat pe felul în care te îmbraci. Fie le așezi pe culori, în funcție de stil sau le asociezi pe ținute gata pregătite, scopul este să ai o ordine cât se poate de eficientă.

Nu te gândi prea mult. Poate fi foarte dificil să renunți la multe dintre hainele tale. În mod sigur ești atașată de ele și îți este greu să te despărți de ele. Dar vei fi foarte mulțumită atunci când dulapul tău este perfect organizat, iar tu vei avea zi de zi ținute impecabile.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md