13:01:03 23.09.2018
 
Stiri

CENTENAR // Film documentar despre românii din Timocul sârbesc

Știri 06.06.2018 19:30 Vizualizări698 Autor: Ziarul National
CENTENAR // Film documentar despre românii din Timocul sârbesc Info-CS

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Comitetul pentru Drepturile Omului Negotin (Odbor Za Ljudska Prava Negotin), prin Timoc Press, va realiza un film documentar despre românii din Timocul sârbesc, în contextul Centenarului Marii Uniri.

Realizarea filmului documentar va contribui la creşterea gradului de informare a românilor din Ţară, din Valea Timocului, dar şi din alte comunităţi istorice, precum şi din diaspora, cu privire specificul comunităţii de români din Serbia de Răsărit şi va facilita accesul specialiştilor, factorilor decizionali şi instituţiilor de profil de la Bucureşti, dar şi din afara României, la o serie de explicaţii în legătură cu particularităţile acestei comunităţi.

Conştientizarea unei continuităţi a memoriei istorice, comune tuturor românilor, este un alt element vizat de proiect. Filmările au loc în perioada 25 mai-25 iulie 2018.

Proiectul are loc în contextul marcării Zilei Românilor de Pretutindeni, se înscrie printre acţiunile dedicate Centenarului Marii Uniri şi se încadrează în Planul de activităţi pentru anul 2018 al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni - Program strategic - Spaţiul cultural comun românesc - Centenar Marea Unire 1918 - 2018.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md