11:49:16 19.05.2022
Stiri

Ce spun MINIȘTRII despre DEMISIA lui Gaburici: „Momentul este total NEPOTRIVIT”

Politică 12.06.2015 12:10 Vizualizări5219 Autor: Mariana Rață
Ce spun MINIȘTRII despre DEMISIA lui Gaburici: „Momentul este total NEPOTRIVIT”


Mai mulți miniștri susțin că au fost surprinși de anunțul de demisie făcut astăzi de premierul Chiril Gaburici. Aceștia afirmă că regretă gestul prim-ministrului, considerând nepotrivit momentul în care a fost făcut.

„Este un pic surprinzător anunțul domnului Gaburici, iar momentul ales este absolut nepotrivit. Parlamentul nu a fost funcțional în ultimele săptămâni din cauza alegerilor locale și tot din această cauză nu am putut promova mai multe proiecte care fac parte din strategia pentru reforma justiției. Unica noastră șansă, de a reuși să intrăm în termenii stabiliți, era ca aceste proiecte de legi să fie adoptate de Parlament la sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie. Acum totul e sub semnul întrebării”, ne-a declarat ministrul Justiției, Vladimir Grosu.

Oficialul afirmă că R. Moldova riscă să piardă și finanțarea din partea UE pentru justiție, dacă nu va respecta deadline-ul, or următoarea tranșă urmează să fie în toamnă.

Și ministrul Mediului, Sergiu Palihovici, consideră „un mare păcat” anunțul de astăzi.

„Am început anumite lucruri care acum riscă să rămână doar începute. Nu cunosc prea multe detalii și de aceea îmi vine greu să mă expun”, a menționat ministrul.

Aflat într-o deplasare în teritoriu, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, a recunoscut că a fost telefonat de cineva cu câteva minute mai devreme și anunțat despre căderea Guvernului.

„Nu cunosc detalii despre anunțul premierului, de aceea prefer să comentez abia după ce voi înțelege ce s-a întâmplat”, ne-a răspuns Ion Sula.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Victor Osipov, ne-a declarat că, după scrisoarea de săptămâna trecută, nu poate spune că a fost surprins de anunțul de astăzi al premierului.

„Scrisoarea a fost surprinzătoare și a creat o situație de impas. Elementele din acea scrisoare nu erau bine gândite și nici rezonabile. Această demisie este prea riscantă pentru țară, este vorba despre căderea Guvernului și distrugerea majorității parlamentare. Dispozițiile date de premier la ultima ședință de Guvern indicau că există o perspectivă pentru acest Guvern. Miniștrii erau deja concentrați pe realizarea acelor indicații. Ceea ce s-a întâmplat astăzi pune punct la toate și va afecta dramatic toate procesele de care depinde stabilitatea statului”, a punctat Osipov.

Ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, a evitat să comenteze gestul prim-ministrului, precizând că va continua să activeze în conformitate cu Constituția și legislația.

„Eu am în continuare grijă de domeniul care mi-a fost transmis în gestiune”, a spus Cibotaru.

Precizăm că premierul Chiril Gaburici și-a anunțat astăzi demisia. Explicațiile șefului Cabinetului de miniștri le găsiți aici.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md