20:58:43 22.10.2020
 
Stiri

Ce se va întâmpla cu PENSIILE moldovenilor și cum vor fi calculate acestea de la 1 ianuarie 2017

Social 07.09.2016 10:32 Vizualizări5492 Autor: Ziarul National
Ce se va întâmpla cu PENSIILE moldovenilor și cum vor fi calculate acestea de la 1 ianuarie 2017


Sistemul de pensii din R. Moldova va fi reformat începând cu 1 ianuarie 2017, iar autoritățile afirmă că reforma va asigura echitatea socială în acest domeniu.

Premierul Pavel Filip, care a convocat grupul de lucru privind implementarea conceptului de reformă a sistemului de pensii, a spus că această
reformă este necesară pentru a garanta cetăţenilor venituri suficiente şi în conformitate cu contribuţia acestora la sistemul de asigurări sociale.

„Cu toţii suntem de acord că trebuie să reformăm sistemul actual de pensii, dorim să instituim un nou mecanism de calcul al pensiei, bazat pe echitate socială şi care să corespundă contribuțiilor achitate. Trebuie să analizăm la ce etapă suntem acum, dacă există constrângeri sau bariere, să le depăşim, pentru a ne încadra în termenii stabiliţi”, a cerut prim-ministrul.

Conform informaţiei prezentate de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în prezent se lucrează asupra proiectului de lege privind reforma sistemului de pensii, care urmează să fie prezentat pentru discuţii şi consultări publice. Pentru definirea noii formule de calcul al pensiei sociale a fost solicitată asistenţă tehnică din partea partenerilor de dezvoltare şi a experţilor internaţionali.

Amendamentele legislative propuse prevăd modificarea mecanismului de achitare a pensiilor, consolidarea structurilor instituţionale de administrare a sistemului de pensii, reducerea inechităților sociale, precum şi formarea unui sistem de pensii mai atractiv, cu un nivel sporit de beneficii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Gheorghe 07.09.2016 11:03

Să nu Bută capul Filip şi tot guvernul lui NOCTURN... Sistemul de pensii moare, şi nu poate să nu moară după furtul miliardului de către druganii (toţi - Filat, Şor, Platon PLAHOTNIUK...) lui. Nu ARE DE UNDE crea un sistem de pensii, care să asigure ECHITATE SOCIALĂ, eu nu doresc să le plătesc pensii, celor care au stat cu burta la soare (cam aşa văd ei echitatea socială...), eu nu doresc să le plătesc pensii celor care (ştiu!!! nu din voia lor) au plecat peste hotare şi nu au contribuit la crearea fondurilor de pensii. Eu am muncit aproape 50 de ani DOAR aici, plătind contribuţiile şi vreau să mi se calculeze pensia nu pentru 1984-1999 (atunci puteau fu nu cele mai RELEVANTE contribuţii, ci să mi se facă O MEDIE pentru întreaga activitate de muncă. Filip, cu guvernul lui NOCTURN, vrea ALTCEVA vrea să ne aburească, precum că vrea binele pensionarilor (vă imaginaţi ce bazin electoral!!!!!!!!). Cam mult am scris - scuze...

Tudor 07.09.2016 07.09.2016 15:31

Adevărat zice Gheorghe mai sus că ”Filip și tot guvernul lui nocturn bate capul”. Căci despre ce echitate socială vorbesc ei că vor instaura în noua lege despre pensi? Vor tăia cumva din pensiile de zeci de mii ale foștilor judecători, procurori, ”caghebiști” democrați moldoveni și alte categorii de pensionari, așa-ziși de elită, persoane care au primit salarii imense,au beneficiat de favoruri inimaginabile în posturile și funcțiile pe care le-au ocupat trăind ca în paradis, sau scăldat în bani toată viața continuând să o facă la fel și azi, când sunt la pensie? Deci, vor tăia din acestea, care de fapt papă partea leului din Bugetul Asigurărilor Sociale, ca să dea celor cu 600-700 lei pentru a face ”echitate socială? Baliverne veritabile și povești de adormit copiii! În fapt este încă o încercare, din multele făcute de actuala guvernare până, acum, care se va termina ca marea majoritate a acestora cu un mare ”fâs” și se va pierde fără urmă în anonimat, adică fără vre-un efect căt de căt palpabil pentru marea majoritate a sutelor de mii de pensionari care-și duc zilele de azi pe mâine. Ba mai mult, teamă mi-e că în curând aceștia nu-și vor putea primi nici mizerele pensii de azi.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

12.10.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine mai are nevoie ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md