14:58:24 25.06.2024
Stiri

DOC // Premierul Natalia Gavrilița, MULȚUMITĂ de activitatea echipei sale în primele 100 de zile de activitate a Guvernului. Ce spune de eventualele REMANIERI în Cabinet și care e cel mai mare REGRET al său

Actualitate 11.11.2021 14:08 Vizualizări2216 Autor: Ziarul National
DOC // Premierul Natalia Gavrilița, MULȚUMITĂ de activitatea echipei sale în primele 100 de zile de activitate a Guvernului. Ce spune de eventualele REMANIERI în Cabinet și care e cel mai mare REGRET al său


Premierul Natația Gavrilița se declară mulțumită de prestația echipei sale în primele 100 de zile de activitate a Guvernului, chiar dacă în privința unor miniștri opoziția a înregistrat moțiuni simple. Astfel, în timpul apropiat nu sunt programate remanieri guvernamentale, a dat asigurări prim-ministrul astăzi, într-o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat raportul de activitate a Guvernului.

„Eu sunt mulțumită de prestația miniștrilor în primele 100 de zile de activitate a Guvernului. În aceste 100 de zile, cu instituții extrem de slabe, fiecare ministru a lucrat foarte bine și a încercat să-și facă treaba cu abnegație. Cea mai mare reușită a Guvernului e că mergem conform planului propus și realizăm programul de guvernare asumat, în pofida crizelor cu care ne confruntă acum”, a precizat prim-ministra Gavrilița.

Sursa citată consideră că cea mai mare nereușită a sa e că, deocamdată, nu a reușit să convingă cât mai mulți oameni să se angajeze în zecile și sutele de funcții rămase vacante.

„Mi-aș fi dorit să atragem mai mulți profesioniști în sectorul public. Ne confruntăm cu refuzuri din partea multor oameni. Sunt zeci și sute de funcții vacante. De ce ne confruntăm cu aceste refuzuri? Cred că oamenii mai au nevoie de timp, în contextul în care mai multe guverne au dezamăgit. Sperăm că acțiunile noastre îi vor convinge pe cât mai mulți profesioniști în diferite domenii să ni se alăture. E vorba atât de moldovenii din diasporă, cât și cei de acasă”, a subliniat Natalia Gavrilița.

Premierul a adăugat că, deocamdată, nu vor avea loc remanieri guvernamentale, chiar dacă vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, declara la un post privat de televiziune că unii miniștri vor trebui să-și facă bagajele.

„Noi ne propunem să curățim instituțiile statului de persoane compromise. Eu nu voi da aprecieri miniștrilor, deoarece cetățenii trebuie să facă asta. Domnul Vladislav Kulminski și-a dat demisia din cauza problemelor persoanele. Nu voi da o notă și Guvernului condus de mine. Repet, cetățenii trebuie să ne dea note”, a punctat Natalia Gavriliața.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md