01:50:19 26.04.2024
Stiri

Ce este lichidul roşiatic din pungile de carne. Mare atenţie! NU este sânge

Știri 22.05.2017 12:30 Vizualizări3023 Autor: Ziarul National
Ce este lichidul roşiatic din pungile de carne. Mare atenţie! NU este sânge Sursa: realitatea.net


Sigur ți s-a întâmplat să cumperi carne și să vezi în punga în care este depozitată lichid roșu. Ai crezut că e sânge? Greșit!

Puțini știu că lichidul care se strânge lângă bucățile de carne nu este sânge, ci o proteină care se numește mioglobină și care are rolul de a stoca oxigen în celulele musculare.

Proteina cu pricina dă cărnii culoarea roșiatică, dar și colorează acel lichid despre care toți am crezut că este sânge.

În momentul în care este gătită, proteina își schimbă culoarea din roșu în maro pentru a le ajuta pe gospodine și pasionații de bucătărie să-și dea seama că preparatul e gata de servire.

Sursa: realitatea.net



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md