23:03:03 15.04.2024
Stiri

Cum l-a ANGAJAT Voronin pe nepotul său la Președinție

Politică 17.01.2014 14:46 Vizualizări7710 Autor: Mariana Rață


Cum l-a ANGAJAT Voronin pe nepotul său la Președinție twitter

Alexei Voronin, nepotul liderului comuniștilor Vladimir Voronin, a emigrat peste hotare.Tânărul de 33 de ani lucrează de trei ani consultant în business și administrare în Atena, Grecia, asta după ce a schimbat mai multe locuri de muncă în puținii ani de când și-a finisalizat studiile.

Cariera profesională, Alexei și-a început-o la Președinția R. Moldova, unde a fost angajat încă în 2005, în perioada în care bunicul său era președinte al republicii, fiind venit direct de pe băncile universității „The Johns Hopkins University”, o universitate privată de cercetare din SUA.

La Președinție, nepotul lui Voronin a lucrat asistent de consilier prezidențial, ocupându-se de cercetarea problemei depozitelor de arme rămase în regiunea transnistreană a R. Moldova.

Un studiu la acest subiect realizat de Alexei despre pericolul armelor din depozitele din regiunea transnistreană a avut „onoare” să fie prezentat la prima ședință deschisă a Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, notează nepotul lui Voronin într-un CV de-al său făcut public pe o rețea de socializare.

Totuși, munca la Președinție nu i-a fost pe gust lui Voronin jr. care a abandonat serviciul peste câteva luni, angajându-se în calitate de asistent de cercetare la un prestigios Centru Internațional pentru oamenii de știință „Woodrow Wilson International Center for Scholars”.

Peste doar șapte luni, Alexei a plecat și de la acest serviciu, revenind acasă. Nu i-a luat mai mult de jumătate de an pentru a-și găsi un nou loc prestigios de muncă în R. Moldova. În septembrie 2006, la doar un an de la absolvirea universității, nepotul lui Voronin a fost numit senior diplomat la Ambasada R. Moldova în China. De aici, tânărul Voronin a plecat abia după înfrângerea comuniștilor în vara din 2009.

În cei trei ani cât s-a aflat în misiune, Alexei Voronin a fost responsabil de relațiile publice ale ambasadei, a organizat diverse evenimente culturale de promovare cu scopul „de a consolida legăturile economice dintre cele două țări”.

Ultimul loc de muncă de până la cel pe care îl ocupă acum, Alexei l-a avut în Italia, la o companie în care a activat în calitate de manager de proiect.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md