15:07:35 21.06.2024
Stiri

Cât a costat TĂCEREA! A fost violată, dar a primit o sumă uriașă pentru a nu face nimic public

Sport 22.12.2017 20:01 Vizualizări3983 Autor: Ziarul National


Cât a costat TĂCEREA! A fost violată, dar a primit o sumă uriașă pentru a nu face nimic public Sursa: digisport.ro

La sfârșitul anului 2016, când acuzațiile de agresiune sexuală de la lotul olimpic de gimnastică al Statelor Unite ale Americii, care îl aveau în prim-plan pe doctorul Larry Nassar, făceau înconjurul lumii, „avocații forului i-au cumpărat tăcerea lui McKayla Maroney”, spune reprezentantul fostei sportive.

Informația a fost publicată de John Manly, avocatul lui Maroney. El a depus o plângere, în acest sens, la Curtea Supremă de Justiție din Los Angeles, în numele fostei gimnaste olimpice.

„Au dispus să se angajeze într-o acoperire sistematică a întregii probleme”, a declarat Manly, când a fost întrebat despre acordul de confidențialitate. La sfârșitul anului 2016, Federația de Gimnastică din SUA a plătit-o pe Maroney să semneze un acord de confidențialitate.

„A cumpărat în mod efectiv tăcerea uneia dintre cele mai cunoscute sportive”, a spus Manly, care nu a vrut însă să dezvăluie suma. Cei de la The Wall Street Journal susțin că Maroney a fost plătită cu suma de 1,25 milioane de dolari (un milion de euro).

„Maroney a semnat cu bună-credință acordul”, a mai spus Manly, „dar a făcut-o într-un moment în care era traumatizată emoțional de știrile care indicau faptul că Nassar a abuzat sexual zeci de alte femei sub „masca” tratamentului medical”.

„Vreau ca oamenii să înțeleagă că acest copil nu a avut de ales, că nu putea funcționa, că nu putea lucra”, a mai spus Manly. „Cei de la Federație erau dispuși să sacrifice sănătatea și bunăstarea uneia dintre cele mai renumite gimnaste din lume pentru că nu doreau ca lumea să știe că protejează un medic pedofil”.

Manly nu a luat parte la negocierile purtate între Maroney și reprezentanții forului de gimnastică când a fost semnat acordul de confidențialitate.

„Maroney a încălcat termenii acordului de confidențialitate în luna octombrie”, a declarat Manly, când a dezvăluit public, mai întâi pe Twitter, că a fost abuzată de Nassar.

Procesul depus miercuri de avocat îi vizează pe cei de la Comitetul Olimpic al Statelor Unite, Federația de Gimnastică din SUA, doctorul Larry Nassar și statul Michigan, ca inculpați.

Sursa: digisport.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md