00:47:25 08.12.2023
Stiri

Banca Mondială va finanța R. Moldova cu 570 milioane de dolari în următorii trei ani

Social 09.09.2013 13:49 Vizualizări2457 Autor: Ziarul National


Banca Mondială va finanța R. Moldova cu 570 milioane de dolari în următorii trei ani
Noua „Strategie de Parteneriat cu Țara” a Băncii Mondiale prevede o finanțare de 570 milioane de dolari a R. Moldova în perioada 2014-2017. Banii vor fi orientați spre sporirea competitivității, consolidarea capitalului uman și reducerea riscurilor sociale, precum și spre promovarea unei Moldove curate și rezistente.

Documentul a fost analizat recent în cadrul unei ședințe organizate de membrii Consiliului Directorilor Executivi al Grupului Băncii Mondiale. „Această Strategie de Parteneriat cu Ţara își propune să ofere beneficii directe cetățenilor Moldovei. Ea are drept obiective susținerea unor reforme importante, care vor contribui la crearea locurilor de muncă şi la creşterea veniturilor, îmbunătăţirea accesului și calității serviciilor publice şi protejarea oamenilor din R. Moldova de vulnerabilităţi asociate cu secetele, inundaţiile şi alte dezastre naturale”, a declarat Abdoulaye Seck, managerul de Țară al Băncii Mondiale în R. Moldova.

Suma de 570 milioane de dolari va fi oferită de către Asociația Internațională de Dezvoltare, Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și de către Corporația Financiară Internațională.

Potrivit unui comunicat al Băncii Mondiale, în cadrul implementării strategiei se va pune accentul și pe îmbunătățirea gradului de responsabilizare a sectorului public și dezvoltarea mediului de afaceri, iar dimensiunea de gender va urmări să majoreze numărul beneficiarilor femei în cadrul proiectului Grupului Băncii Mondiale.

Virginia Nica

 

 

 

 

 

 

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md