11:28:11 22.07.2024
Stiri

Avocat, cercetat PENAL pentru HULIGANISM, comis în sediul Procuraturii Generale

Social 04.12.2014 11:36 Vizualizări2636 Autor: Galina Munteanu


Avocat, cercetat PENAL pentru HULIGANISM, comis în sediul Procuraturii Generale captura ipn.md

Avocatul Vitalie Ţaulean este cercetat penal de procurori pentru huliganism, comis în sediul Procuraturii Generale. Cazul a avut loc în dimineaţa zilei de 17 octombrie curent, când avocatul, potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, a încălcat grosolan ordinea publică, fără a deţine un permis a forţat bariera şi a intrat în sediul Procuraturii Generale, insultându-l pe procurorul care investiga pretinsele acţiuni ilegale ale factorilor de decizie din cadrul Liceului teoretic „Toader Bubuiog”, al cărui director este soţia avocatului Ţaulean.

„Acesta a forţat bariera de la intrarea în sediul instituţiei şi a dat buzna în biroul procurorului chiar în momentul în care urmau a fi audiaţi martorii citaţi în cadrul respectivului proces penal. La somaţiile legale ale poliţistului de la pază de a se opri, acesta a refuzat, îmbrâncindu-l. După ce a intrat abuziv în biroul procurorului, acesta a început să filmeze cu telefonul mobil şi pe un ton agresiv a comunicat că va reprezenta interesele martorilor, fără a înainta în mod oficial un mandat, lipsindu-l astfel pe procuror de posibilitatea de a afla poziţia persoanelor citate. Fiind în imposibilitate de a-l calma pe avocat, care îl brusca şi ofensa, procurorul a chemat poliţia de gardă pentru a-l scoate din birou, însă acesta a refuzat să părăsească sediul instituţiei, făcând scandal pe coridoare şi încercând de mai multe ori să intre în biroul procurorului pentru a supraveghea şi influenţa declaraţiile martorilor. În continuare, acesta a dat buzna în biroul adjunctului Procurorului General”, se precizează într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

La rândul său, Vitalie Țaulean respinge orice acuzație. „Trei luni de zile au efectuat controale în liceul condus de soția mea și nu au depistat nicio încălcare. Atunci au găsit să-mi intenteze mie un dosar penal. Eu m-am comportat civilizat și nu am încălcat nimic. Probele video înregistrate pot demonstra acest lucru. Am fost lovit de procuror în piept și am fost îmbrâncit din biroul procurorului. Toate astea le am înregistrate. Am intrat într-o instituție publică. Aici nu pot avea loc acțiuni de huliganism. Am venit să-mi exercit obligațiile mele de avocat, dar procurorul mi-a îngrădit accesul. El trebuie să fie tras la răspundere, dar nu eu. Procuratura Generală încearcă să se răzbune pe mine. În acest an am organizat cel puțin zece conferințe de presă în care am adus cazuri concrete de fărădelegi comise de procurori. Sunt o victimă a unui complot al procurorilor”, a spus Țaulean.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md